ΜΕDIA

Ο Dr Strange επιστρέφει για να βάλει τάξη στο χάος…

«Μου αρέσει η ζωή, μου αρέσει και να δουλεύω. Προσπαθώ να είμαι παρών στη στιγμή και δεν θέλω να κοιτάζω πίσω σε ό,τι έχω κάνει έως τώρα.

 

Οταν αυτό συμβαίνει με κάποιο τρόπο είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και αρκετά σουρεαλιστική θα έλεγα». Εφτασε πρόσφατα μια ανάσα πριν από το Οσκαρ με την ερμηνεία του στην «Εξουσία του σκύλου». Δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γουίλ Σμιθ, αλλά η πορεία του, ευτυχώς για όλους εμάς, συνεχίζεται, καθώς ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς υποδύεται για ακόμη μία φορά τον Dr Strange, έναν από τους πιο ισχυρούς ήρωες της Marvel.

Τι θα δούμε

Στο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», που θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Μαΐου, ο Δρ Στίβεν Στρέιντζ καλείται να διορθώσει το χάος που προκάλεσε στο πρόσφατο «Spider-Man: No way home». Εκεί όμως σύντομα θα ανακαλύψει ότι, όπως προδίδει και το τρέιλερ, ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας είναι ο ίδιος του ο εαυτός. «Είναι μια πραγματικά πολύ μεγάλη ταινία», λέει ο Κάμπερμπατς και, κάνοντας μια παράτολμη πρόβλεψη, προσθέτει: «Θα φτάσει την επιτυχία του τελευταίου “Spider-Man”», που ταρακούνησε το box office τον περασμένο Δεκέμβριο για να γίνει η πιο εμπορική ταινία του 2021 και η έκτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών με εισπράξεις που άγγιξαν τα 1,9 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Πώς όμως ξεκίνησε η πορεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο σύμπαν της Marvel; Πώς ο Dr Strange από «περιφερειακός» ήρωας έχει καταφέρει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικεί τον ηγετικό, του Κάπτεν Αμέρικα; Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θυμίζει ότι η Marvel ήταν εκείνη που τον προσέγγισε πρώτη προτείνοντάς του να υποδυθεί τον παντοδύναμο μάγο: «Αρχικά είχα πολλούς δισταγμούς να μπω στον κόσμο των κόμικς. Ιδίως με τον συγκεκριμένο ήρωα, που θεωρούσα ότι είναι παλιομοδίτικος και σεξιστής. Ομως, το στούντιο με έκανε να δω τη μεγάλη εικόνα και μου υποσχέθηκαν ότι θα τον μετέτρεπαν σε ήρωα σύγχρονης κοπής». Αφού, τελικά, είπε το πρώτο «ναι», ο Βρετανός ηθοποιός συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Σκοτ Ντέρικσον, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας θα γίνονταν το 2015. «Τότε ξαφνικά θυμήθηκα ότι το 2015 είχα κανονίσει να υποδυθώ τον Αμλετ στο θέατρο. Τα πάντα ήταν κλεισμένα και υπογεγραμμένα. Δεν θα μπορούσα να κάνω γυρίσματα εκείνη την περίοδο», λέει ο Κάμπερμπατς. Η Marvel αντέδρασε φέρνοντας τα γυρίσματα έξι μήνες πίσω για χάρη του και, έτσι, η πρώτη μεγάλη ταινία του Dr Strange έγινε πραγματικότητα και έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2016. Στο ενδιάμεσο η Marvel έκανε μία προσπάθεια, ή δύο, να βρει τον αντικαταστάτη του, και μάλιστα οι φήμες λένε ότι προσέγγισε τον Γιοακίν Φίνιξ. «Ομως όχι, επέστρεψαν και μου είπαν ότι “εμείς δεν θέλουμε παρά μόνο εσένα για αυτόν τον ρόλο”», λέει ο Κάμπερμπατς.

Αγχος

Τώρα, εν όψει της πρεμιέρας της δεύτερης μεγάλης ταινίας του Dr Strange, το άγχος δεν κρύβεται. «Νιώθω σαν το συγκρότημα που έκανε τεράστια επιτυχία με τον πρώτο του δίσκο και τώρα στον δεύτερο καλείται να την επαναλάβει, αν όχι να την ξεπεράσει», λέει. Παραδέχεται, βέβαια, ότι νιώθει πιο ασφαλής έχοντας το «μαξιλάρι» της Marvel στη διάθεσή του: «Εκεί στη Marvel είναι πολύ καλοί στο να ξεπερνούν τις προσδοκίες. Και είναι, επίσης, πολύ καλοί στο να φτιάχνουν ταινίες από ιστορίες και ήρωες που ενέχουν περισσότερο ρίσκο, όχι μόνο από τους ήρωες που είναι καθιερωμένοι στη συνείδηση του κόσμου».

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

14 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

15 ώρες ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

15 ώρες ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

16 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

16 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

16 ώρες ago