ΜΕDIA

Eurovision 2022: Τι θα γίνει με τις συμμετοχές της Ουκρανίας και της Ρωσίας

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Eurovision έχει ξεκινήσει, αφού θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τορίνο μετά τη νίκη της Ιταλίας με το ροκ συγκρότημα Maneskin.

Τις τελευταίες ώρες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας κάλεσε την EBU ζητώντας να αποκλείσει τη Ρωσία από τη συμμετοχή στον επικείμενο διαγωνισμό.

Η απάντηση, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη. «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός που ενώνει έθνη και γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής», ανέφερε η επίσημη δήλωση της EBU.

«Τα μέλη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης, τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στη φετινή εκδήλωση στο Τορίνο και επί του παρόντος σχεδιάζουμε να καλωσορίσουμε καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες για να εμφανιστούν τον Μάιο. Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον διαγωνισμό είναι οι Kalush Orchestra, ενώ η Ρωσία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη συμμετοχή της.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: 𝚱ολυμβητικοί 𝚨γώνες «𝟑𝛐 𝚱ύπελλο 𝚰ωάννης 𝚲αζαρίδης»

Ο Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τους αγώνες Προαγωνιστικών και ΜΙΝΙ Κατηγοριών με…

2 ώρες ago

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο μαθητής

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σtτ σχολείο της Κηφισιάς, όταν, κατά την διάρκεια των εργασιών, πόρτα καταπλάκωσε…

2 ώρες ago

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου

Ο Μέγας Κωνσταντίνος Γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο…

4 ώρες ago

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

4 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

5 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

5 ώρες ago