ΕΛΛΑΔΑ

Eurovsion 2021: Στο Λονδίνο ακόμη ψάχνονται για το «μηδέν» στην βαθμολογία -Φταίει το Brexit ή οι κακές επιλογές;

Εκκωφαντική ήταν η βαθμολογία της Βρετανία, η οποία πέτυχε το απόλυτο μηδέν στον διαγωνισμό της Eurovision 2021 το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, στο Λονδίνο δεν πιστεύουν πως γι’ αυτό ευθύνεται το Brexit.

Το Σάββατο, ο Άγγλος τραγουδιστής Τζέιμς Νιούμαν, που εκπροσωπούσε το Ηνωμένο Βασίλειο, κατετάγη τελευταίος στον διαγωνισμό στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία. Το τραγούδι του, Embers, ήταν το μοναδικό τραγούδι που δεν έλαβε κανέναν πόντο, κάτι που δεν έχει συμβεί στη χώρα παρά μόνο μία φορά, το 2003.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως η Βρετανία είναι συνηθισμένη σε τέτοιες απογοητευτικές εμφανίσεις στη Eurovision. Έχει αγκαλιάσει την τελευταία θέση συνολικά πέντε φορές, ενώ και το 2003 το τραγούδι της έλαβε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν.

Το Brexit και η Eurovision 2021

Ερωτηθείσα σχετικά με τους λόγους της αποτυχίας αυτής, η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας διαβεβαίωσε πως «δεν σκέφτεται πως πρόκειται για μια αντίδραση» ή κάποιου είδους εκδίκηση «μετά το Brexit», λίγους μήνες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τις ερμηνείες μας και τους τραγουδιστές μας για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision», είπε η υπουργός, σε δηλώσεις της στο βρετανικό δίκτυο LBC.

Καιρός για τη Βρετανία να πάρει την Eurovision σοβαρά

Η ίδια επισήμανε ότι η χώρα έχει «ανάγκη περισσότερο ανταγωνισμό για να βρει τον καλό συμμετέχοντα» κι ενώ η Βρετανία είχε τερματίσει τελευταία και στον διαγωνισμό του 2019.

Οι μελλοντικοί συμμετέχοντες «θα πρέπει να έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από το κοινό», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για την ενδεχόμενη διοργάνωση μουσικών διαγωνισμών, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το LBC.

Η αλήθεια είναι πως η Βρετανία πληρώνει ένα άλλο αβαντάζ στον διαγωνισμό: Το γεγονός πως ανήκει στις Big 5 και έτσι προκρίνεται αυτόματα στον τελικό της Eurovision.

Δεν είναι τυχαίο πως 4 από τις 6 χώρες που εμφανίστηκαν απευθείας στον τελικό της Eurovision 2021, συμπεριλαμβανομένης της διοργανώτριας Ολλανδίας, δεν έλαβαν κανέναν βαθμό από την ψηφοφορία του κοινού το βράδυ του Σαββάτου. Αυτές ήταν, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago