LIFESTYLE

Τα πιο αφράτα τηγανόψωμα της γιαγιάς – Έτοιμα σε 3 λεπτά

Τα τηγανόψωμα της γιαγιάς είναι μία αφράτη συνταγή, για την οποία χρειάζονται μόνο τρία λεπτά και μόλις έξι υλικά, χωρίς τη χρήση μίξερ.

Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, για μικρούς και μεγάλους, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τα τηγανόψωμα αυτά θα ικανοποιήσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη

Τα πιο αφράτα τηγανόψωμα της γιαγιάς – Έτοιμα σε 3 λεπτά

Υλικά

3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά τις σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

Ελάχιστη ζάχαρη

Χλιαρό νερό

Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, προσοχή χλιαρό όχι ζεστό ούτε καυτό κόβει η μαγιά, ρίχνουμε μέσα την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό ,τόσο ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.

Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.

Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια να την έχουμε έτοιμη.

Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.

Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε όπως στην αρχή και το ξαναπλάθομαι με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.

Και δίνουμε σχήμα όπως τα μπιφτέκια μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα που καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα βάζουμε λάδι προτιμήστε ηλιέλαιο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε προσέχοντας μην αρπάξουν σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθούν και μέσα.
Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.

hlektragr

Recent Posts

Ξυλόκαστρο: 1ο Φεστιβάλ Επιδείξεων Πολεμικών Τεχνών

1o Φεστιβάλ Επιδείξεων Πολεμικών Τεχνών. Διοργάνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο "Ολύμπιο" το οποίο θα πραγματοποιηθεί…

59 λεπτά ago

Πανελλήνιες 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη -Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, ενώ σήμερα ολοκληρώνονται οι…

1 ώρα ago

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του τελικού UEFA CONFERENCE LEAGUE

Ενόψει του τελικού UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», που θα…

2 ώρες ago

Κομοτηνή: Σοβαρό τροχαίο έξω από σχολείο – Μητέρα με το έξι μηνών μωρό της παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο

Μητέρα με το έξι μηνών μωράκι της παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο το μεσημέρι της Τρίτης…

2 ώρες ago

AAΔΕ: Αλλάζει το Taxis – Έρχεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος» του φορολογούμενου

Ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται για το πληροφοριακό σύστημα TAXIS της ΑΑΔΕ Με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη…

2 ώρες ago

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών Για την υπόθεση αυτή…

3 ώρες ago