LIFESTYLE

«Κράσαρε» η Lizzo: Καταιγισμός από νέες καταγγελίες – Σωματική, λεκτική και σεξουαλική βία σε κάθε περιοδεία της

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τρεις από τους πρώην βοηθούς χορευτές της Lizzo που υπέβαλαν μήνυση για body shaming και σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον άλλα έξι άτομα έχουν υποβάλει από τότε καταγγελίες που απευθύνονται στην τραγουδίστρια.

Ο Ron Zambrano, ένας δικηγόρος του οποίου η πρακτική εξειδικεύεται στο εργατικό δίκαιο και εκπροσωπεί τις χορεύτριες Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez, είπε ότι η εταιρεία του εξετάζει τώρα τις νέες καταγγελίες.

«Κράσαρε» η Lizzo: Καταιγισμός από νέες καταγγελίες

Ο Zambrano είπε στο NBC News ότι οι ισχυρισμοί έγιναν από έξι άτομα που επιβεβαιώνουν ότι έκαναν περιοδεία με τη Lizzo, είτε ως βοηθοί χορευτές είτε στην εκπομπή του στούντιο Amazon της ποπ σταρ, περιγράφοντας τις καταγγελίες ως επικεντρωμένες σε ένα «σεξουαλικά φορτισμένο περιβάλλον» στην περιοδεία της Lizzo. και αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων.

 

Ήδη οι χορεύτριες Ντέιβις, Γουίλιαμς και Ροντρίγκεζ  δήλωσαν δημόσια σε συνέντευξη τους στο Good Morning America ότι η 35χρονη ποπ σταρ είναι «χοντροφοβική» και μοιράστηκαν άσχημες ιστορίες από την περιοδεία τους μαζί της

«Ξέρω ότι είναι ανησυχητικό να ακούς ότι η Lizzo, μια γυναίκα που ανήκει στα μεγάλα μεγέθη να είναι λιποφοβική. Αλλά θέλω να προκαλέσω τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι πληγώνουν τους ανθρώπους», είπε ο Ντέιβις.

Εν τω μεταξύ, η Rodriguez εξιστόρησε τη στιγμή που η Lizzo φέρεται να την απείλησε, αφού της είπε ότι ήθελε να παραιτηθεί επειδή ένιωθε «ανασφάλεια» και «ασέβεια».

«Βασικά άρχισε να σηκώνει τις γροθιές της για να ραγίσει τις αρθρώσεις μου, καθώς άρχισε να πλησιάζει προς το μέρος μου».

Στη συνέχεια, η Rodriguez ισχυρίστηκε ότι η καλύτερη φίλη της Lizzo πήδηξε από τον καναπέ και έπρεπε να την συγκρατήσει σωματικά.

Η Ντέιβις δάκρυσε επίσης όταν περιέγραψε το περιστατικό όταν η Lizzo φέρεται να την πίεσε να αγγίξει μια γυμνή ερμηνεύτρια σε σόου σεξ στο Άμστερνταμ.

«Άρχισε ένα τραγούδι, αφού είπα «όχι» πολλές φορές», είπε η Ντέιβις, εξηγώντας πώς η Lizzo άρχισε να φωνάζει το όνομά της, «Άρι».

«Άγγιξα για λίγο και τράβηξα τα χέρια μου, και ξέρετε, όλοι ξέσπασαν σε γέλια γιατί από όλους τους ανθρώπους θεώρησαν ότι ήταν αστείο που την άγγιζα».

«Οι δουλειές μας απειλούνται πάντα. Προσωπικά δεν είχα ποτέ ασφάλεια εργασίας σε αυτό το σύνολο – όλο αυτό το διάστημα», είπε η Ντέιβις.

Αυτή και η Ουίλιαμς απολύθηκαν, ενώ η Ροντρίγκεζ παραιτήθηκε ως απάντηση στην υποτιθέμενη μεταχείριση του ζευγαριού.

Lizzo: Ήρθε το τέλος της…εξουσίας της – Βροχές οι νέες καταγγελίες, την μποϊκοτάρουν από παντού

Η σκηνοθέτης Sophia Nahli Allison χαρακτήρισε τη Lizzo «ναρκισσιστικό νταή», καθώς υπογράμμισε την «τοξική» συμπεριφορά της τραγουδίστριας στην τελευταία της ανάρτηση.

Η Άλισον, υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτης, έριξε περισσότερο φως σε όσα φέρεται να βίωσε όταν δούλευε με τη Lizzo σε ένα ντοκιμαντέρ το 2019.

https://twitter.com/VIDEO2FONE/status/1686954486143635457?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”noopener noreferrer external
 

Ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά χθες σε μια ανάρτηση που έγινε υπό το φως μιας μήνυσης που κατέθεσαν τρεις πρώην χορεύτριες, οι οποίες κατηγόρησαν τη Lizzo για σεξουαλική παρενόχληση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Η Allison, επίσης, μοιράστηκε την συμπαράσταση της με όσους έζησαν «παρόμοιες εμπειρίες» δουλεύοντας με την καλλιτέχνιδα και την ομάδα της.

«Για να είμαι σαφής», δημοσίευσε η Άλισον στις ιστορίες της. «Από τότε που μίλησα, έβαλα άλλους να μοιραστούν ιδιωτικά  παρόμοιες εμπειρίες τους»

«Η Lizzo δημιουργεί ένα εξαιρετικά τοξικό και εχθρικό περιβάλλον εργασίας και υπονομεύει την εργασία άλλων μαύρων γυναικών στη διαδικασία.»

«Είναι μια ναρκισσιστική νταής και έχει χτίσει την εικόνα της με ψέματα. Ήμουν ενθουσιασμένη να υποστηρίξω και να προστατέψω μια μαύρη γυναίκα μέσω της διαδικασίας του ντοκιμαντέρ, αλλά γρήγορα έμαθα ότι η εικόνα και το «μήνυμά» της ήταν μια ψεύτικη εικόνα.

Στέκομαι δίπλα στους χορευτές και σε όποιον είχε παρόμοιες εμπειρίες δουλεύοντας μαζί της και την ομάδα της. Αυτές οι συνθήκες εργασίας δεν είναι εντάξει.

Το τελευταίο της μήνυμα ήρθε μια μέρα αφότου μοιράστηκε για πρώτη φορά τις εμπειρίες της σκηνοθετώντας το ντοκιμαντέρ της Lizzo πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μπιγιονσέ άλλαξε τους στίχους σε τραγούδι για να μην αναφερθεί στην Lizzo, μετά τις κατηγορίες

Η Μπιγιονσέ δεν ανέφερε το όνομα της Lizzo σε στίχους από τραγούδι της κατά τη διάρκεια συναυλίας μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Στην διασκευασμένη εκδοχή του hit τραγουδιού της Μπιγιονσέ, «Ι Break My Soul», γίνεται αναφορά σε μαύρες καλλιτέχνιδες που έχουν σημειώσει επιτυχία και μέχρι πρότινος αναφέρονταν και η Lizzo, η οποία είναι από τις διασημότερες καλλιτέχνιδες στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης το βράδυ της Τρίτης, το όνομα της Lizzo έμεινε έξω από την ερμηνεία Μπιγιονσέ, και όχι τυχαία.

Το σόου ήρθε λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η 35χρονη Lizzo έχει μηνυθεί από τρεις πρώην χορευτές της για σεξουαλική παρενόχληση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Η στιγμή που η Μπιγιονσέ δεν αναφέρει τη Lizzo

Σε πλάνα από τη συναυλία που κοινοποιήθηκαν στο Twitter, η Beyonce αντικαθιστά σκόπιμα το όνομα της Lizzo με τέσσερις επαναλήψεις του «Badu», ενώ κανονικά αναφέρεται στην συναδέλφισσά της.

https://twitter.com/acervobeyhive/status/1686558982050304001?ref_src=twsrc%5Etfw” rel=”noopener noreferrer external
 

Η Lizzo έχει αρνηθεί σθεναρά τους ισχυρισμούς των πρώην χορευτών της.

Lizzo: «Δεν είμαι η κακιά της υπόθεσης», λέει για τις καταγγελίες που δέχτηκε

Η Lizzo σήμερα για πρώτη φορά πήρε θέση για όσα λέχθηκαν εις βάρος της και έκανε λόγο περί «ψευδών» καταγγελιών στο πρόσωπό της.

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και απογοητευτικές» δήλωσε γεμάτη παράπονο. «Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά οι συγκεκριμένοι είναι όσο απίστευτοι όσο ακούγονται και εξαιρετικά εξωφρενικοί, για να μην τους αντιμετωπίσουμε» συμπλήρωσε η Lizzo, επιμένοντας πως δεν έχει διαπράξει αυτά για την οποία την κατηγορούν.

Έκανε λόγο για «δραματοποιημένες ιστορίες» και υπογράμμισε ότι τα άτομα που κάνουν τις καταγγελίες έχουν παραδεχθεί, δημόσια, πως «δέχθηκαν παρατηρήσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια περιοδείας».

«Μαζί με το πάθος, έρχεται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Ορισμένες φορές, πρέπει να παίρνω δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω οποιονδήποτε να νιώθει άβολα ή πως δεν εκτιμάται σαν σημαντικό μέλος της ομάδας» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Δεν είμαι θύμα

Ξεκαθάρισε πως δεν παρουσιάζει τον εαυτό της σαν θύμα, αλλά επέμεινε πως «δεν είμαι η κακιά της υπόθεσης που ο κόσμος και τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή για τη σεξουαλικότητά μου και με το να εκφράζω τον εαυτό μου, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ ή να επιτρέψω στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει τη στάση μου αυτή για να με παρουσιάσει σαν κάτι που δεν είμαι».

 

«Δεν παίρνω τίποτα πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε εμείς οι γυναίκες. Ξέρω πως είναι να σου κάνουν body-shaming κάθε μέρα και δεν θα έκανα ποτέ κριτική ή θα απέλυα κάποιον λόγω του βάρους του» απάντησε, σε σχέση με την καταγγελία αυτή.

 

Παρότι δήλωσε πληγωμένη, δήλωσε πως «δεν θα αφήσω τη δουλειά που έχω κάνει να επισκιαστεί απ΄αυτό».

 

Οι καταγγελίες σε βάρος της

Οι Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez κατέθεσαν, από κοινού, αγωγή κατά της τραγουδίστριας ενώ οι δύο πρώτες έδωσαν και συνέντευξη αναλύοντας τις καταγγελίες τους. Πρόκειται για χορεύτριες που συμμετείχαν ριάλιτι της τραγουδίστριας στο Amazon Prime “Watch Out for the Big Grrrls”.

Σύμφωνα με την Davis, η Lizzo μπορεί δημοσίως να προωθεί το body positivity, αλλά ιδιωτικά τής είχε ασκήσει έντονη κριτική, γιατί είχε πάρει μερικά κιλά, και είχε αναγκάσει να αποκαλύψει μερικές πολύ προσωπικές λεπτομέρειες για να κρατήσει τη δουλειά της, όπως είπε.

Επίσης, η Lizo κατήγγειλε πως την πίεσε να πάει σε σεξ κλαμπ και να θωπεύσει το γυμνό στήθος μίας performer, παρά τη θέλησή της. «Ήταν εξευτελιστικό» είπε, κάνοντας λόγο για έντονες πιέσεις.

Οι μηνύτριες επεσήμαναν πως φοβούνταν να μιλήσουν νωρίτερα, καθώς η απόφασή τους μπορεί να είχε άμεσες επιπτώσεις στην επαγγελματική τους πορεία. Ωστόσο, η εικόνα που προωθεί η Lizzo, της ανάγκασε να το κάνουν.

«Δεν μπορούσα να αντέξω το ότι όλα αυτά συνέβαιναν στο παρασκήνιο. Αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει» παρατήρησε η Williams.

Πλην της τραγουδίστριας, η μήνυση αφορά και την εταιρεία της Big GRRRL Big Touring Inc, αλλά και την επικεφαλής της χορευτικής ομάδας, Shirlene Quigley. Η τελευταία καταγγέλλεται πως ανάγκασε την ομάδα να συμμορφωθεί με τις δογματικές θρησκευτικές πεποιθήσεις και να συμμετάσχει σε ομάδα προσευχής.

Πηγή: BBC

hlektragr

Recent Posts

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

8 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

10 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

10 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σούμο στο Λουτράκι

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο, κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο Δήµαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

12 ώρες ago

Bιωματικό σεμινάριο «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους φορείς, τα μέλη της…

12 ώρες ago

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Πάνω από -800- φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας Για την υπόθεση…

12 ώρες ago