LIFESTYLE

Γιατί η ζέστη μας χαλάει την διάθεση και μας δημιουργεί πονοκέφαλο;

Ζέστη: Οι υψηλές θερμοκρασίες και δη ο καύσωνας που μας βασανίζει πάνω από δύο συνεχόμενες εβδομάδας μας καταβάλλουν σωματικά και ψυχικά κάνοντάς μας να νιώθουμε κουρασμένοι, άτονοι, ευερέθιστοι και κάποιοι από εμάς με πονοκέφαλο.

Ζέστη: Τι προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό

Σύμφωνα με επιστήμονες της Κλινικής Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικής Επιστήμης στην Ιατρική Σχολή «Feinberg», του Πανεπιστημίου «Northwestern» των ΗΠΑ, όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα αρκετά άτομα μεταξύ άλλων συμπτωμάτων νιώθουν μια ανεξήγητη νευρικότητα.

Η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία, αυξάνει την επιθετικότητα και την βίαιη συμπεριφορά, χωρίς να είναι πάντοτε διαχειρίσιμα.

Ζέστη: Γιατί αυξάνεται η οξυθυμία

Αυτό συμβαίνει επειδή η κακή ποιότητα ύπνου, η αφυδάτωση και οι περιορισμοί που επιβάλλει η ζέστη στην καθημερινότητα όπως η παραμονή σε κλειστό χώρο, ο κλιματισμός και η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας μπορεί να συντελέσουν σε κακή διάθεση, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από την κακοκεφιά λόγω ζέστης όμως, μικρό ποσοστό (1-2%) των ανθρώπων παρουσιάζουν μια καλοκαιρινή εκδοχή της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

Οι πάσχοντες από την συγκεκριμένη διαταραχή, εκτός από την αδιαθεσία και την κακή διάθεση, διακατέχονται από έντονο άγχος το καλοκαίρι και σπανίως εμφανίζουν και αυτοκτονικές τάσεις, καθώς δεν αντέχουν την ζέστη.

hlektragr

Recent Posts

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

3 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

4 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

4 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

6 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

6 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

6 ώρες ago