Για το πέστο βασιλικού
50 γραμμ. φύλλα βασιλικού
180 γραμμ. ελαιόλαδο
50 γραμμ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
60 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
500 γραμμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
Για την σάλτσα ντομάτας-βασιλικού
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
5 γραμμ. ελαιόλαδο
Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ ρίχνετε το νερό με την μαγιά και το μέλι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη και ελαστική. Βάζετε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Για το πέστο βασιλικού: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για την σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα και σιγοβράζετε για 20 λεπτά στο τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
Για την συναρμολόγηση: Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την κόβετε σε μπάλες των 50 γραμμαρίων, την ανοίγετε με την βοήθεια των χεριών και αγκαλιάζετε μέσα της την μοτσαρέλα. Έπειτα την περνάτε μέσα από το πέστο και την τοποθετείτε σε μια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ, συνεχίζετε την διαδικασία για όλη την ζύμη, ψήνετε στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με την σάλτσα ντομάτας.
Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…
Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…
Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…
Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…
Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…