καιρος

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Παρασκευή και Σάββατο επικίνδυνες μέρες

«Εξαιρετικά επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης την κακοκαιρία που θα πλήττει όλη την εβδομάδα τη χώρα μας. Στην πρόγνωση του στο τηλεοπτικό κανάλι Open, μίλησε για την «ψυχρή λίμνη» που αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν σφοδρές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του για τον καιρό ανέφερε σχετικά με την κακοκαιρία πως «η ψυχρή λίμνη θα συνεχίσει να στροβιλίζεται γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή θα έχουμε αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τις έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που δημιουργούνται αργά το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα, θα εκδηλώνονται αυτές οι πολύ ισχυρές καταιγίδες που είδαμε και χθες, είχαμε προβλήματα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

«Από την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δύο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε από αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς» σημείωσε.

Σημειώνεται πως ο καιρός έχει σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 29 βαθμούς, νοτιότερα θα βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 30 με 33.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

18 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

18 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

19 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

19 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

20 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

20 ώρες ago