Categories: ΕΘΝΙΚΑ

Στις τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων στη Βόρεια Ήπειρο ο Α. Κατσανιώτης

Στην Αλβανία βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κατσανιώτης θα συμμετάσχει στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), στο στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας και στο ιστορικό στρατιωτικό κοιμητήριο Βουλιαρατών, απευθύνοντας χαιρετισμό και καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

“Περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας”, ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter. “Μπροστά μας τα βουνά που πολέμησαν οι Ήρωες του ’40 κρατώντας την ελληνική σημαία. Σηκώνοντας την Πατρίδα μας λιγο ψηλότερα. Εκεί που γράφτηκαν ορισμένες απο τις πιο ένδοξες σελίδες του Έπους”.

“Μεταβαίνω στα στρατιωτικά κοιμητηρια Κλεισούρας και Βουλιαράτων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και για τις επίσημες Τελετές Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων (1940-1941)”.

Οι τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

hlektragr

Recent Posts

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

33 λεπτά ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

43 λεπτά ago

Ρέντης: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για…

1 ώρα ago

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν 19 επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

2 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

2 ώρες ago

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο,…

3 ώρες ago