Categories: ΕΘΝΙΚΑ

Διμερή συμφωνία-πλαίσιο υπέγραψαν στο Foreign Office οι Υπ. Εξωτερικών Ελλάδας και Ην. Βασιλείου

Στρατηγική συμφωνία-πλαίσιο που θέτει τη βάση για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς υπέγραψαν το μεσημέρι στο Foreign Office ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Βρετανίδα ομόλογός του Λιζ Τρας.

Όπως δήλωσε μετά από τη συνάντηση στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Δένδιας, είχε εκτενή συζήτηση με την ομόλογό του για θέματα άμυνας, την κατάσταση στα Βαλκάνια, τις επενδύσεις, μορφωτικά θέματα και γενικά το σύνολο των διμερών σχέσεων, ενόψει και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο στα μέσα Νοεμβρίου.

«Οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικά σημαντικές. Μπορέσαμε και είδαμε λίγο από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Κυπριακό, τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, τα προβλήματα της εφαρμογής του Δικαίου της Θάλασσας. Είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε μία ελληνοβρετανική συμφωνία που καλύπτει το σύνολο των τομέων, άμυνα, εμπόριο, μορφωτικές σχέσεις, οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί ότι είναι ενδιαφέρον για τις δύο χώρες. Αυτό που θα ήθελα να γίνει από δω και πέρα είναι να μπορέσουμε να προσθέσουμε ουσία σε αυτή τη συμφωνία με το να την εφαρμόσουμε, να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας ακόμα περισσότερο και να αποδείξουμε ότι η έξοδος του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ δε σημαίνει με κανέναν τρόπο ελάττωση των σχέσεών του με την Ελλάδα – αντίθετα, μια ευκαιρία για στενότερες, βαθύτερες, ειλικρινέστερες διμερείς σχέσεις», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονία Γουέντι Μόρτον.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

19 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago