Categories: ΕΘΝΙΚΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την «Πολυεθνική Νατοϊκή Άσκηση «DYNAMIC GUARD 21-II» στην Κρήτη

Από την Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 διεξήχθη στη χώρα μας, στην θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κρήτης, η Πολυεθνική Νατοϊκή Άσκηση «DYNAMIC GUARD 21-II».

Αντικειμενικός σκοπός της ήταν η πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων μονάδων της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NATO Maritime Group Two-SNMG-2» και της Χώρας μας στην εκτέλεση επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) και Αντιπυραυλικών διαδικασιών, καθώς και η επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των ασκουμένων σε συμμαχικό πλαίσιο και σε ρεαλιστικό περιβάλλον που προσομοιάζει συνθήκες πολλαπλής απειλής.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με τις Φρεγάτες ΑΔΡΙΑΣ και ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ένα Ελικόπτερο S-70B και μαχητικά αεροσκάφη F-16, ενώ ως φιλοξενούσα Χώρα η Ελλάδα παρείχε λιμενικές ευκολίες στην Ναυτική Βάση της Σούδας καθώς και εξυπηρέτηση των αεροπορικών μέσων στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη.

Στην Άσκηση συμμετείχαν επίσης, οι μονάδες της SNMG-2 ITS VIRGINIO FASAN, TCG GOKSEADA, ESPS CANTABRIA καθώς και μέσα του Διακλαδικού Επιτελείου Ηλεκτρονικού Πολέμου του ΝΑΤΟ (Joint Electronic Warfare Core Staff-JEWCS).

Η εν λόγω Άσκηση έρχεται να προστεθεί στις συνεκπαιδεύσεις και συνεργασίες που σχεδιάζει και διεξάγει το ΓΕΕΘΑ με έμφαση στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο στο αεροναυτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης με ανάδειξη για μια ακόμα φορά της στρατηγικής αξίας των στρατιωτικών ευκολιών και εγκαταστάσεων της Νήσου σε διακλαδικό επίπεδο και διασυμμαχικό πλαίσιο.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

5 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

6 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

6 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

7 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

7 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

8 ώρες ago