Νοσηλεύτριες από το Άργος στη «μάχη» της Θεσσαλονίκης

ΜΕ μοναδικό κίνητρο τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη έξι νοσηλεύτριες από το Άργος «πετάνε» απόψε για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στα νοσοκομεία όπου υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Πέντε εργαζόμενες στην παθολογική, στη χειρουργική και άλλες κλινικές καθώς και μια μαία του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, αναχώρησαν το απόγευμα για το αεροδρόμιο « Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν το τιτάνιο αγώνα των συναδέλφων τους στη συμπρωτεύουσα. Όπως έγινε γνωστό από την 6η ΥΠΕ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όσο απαιτηθεί, στο ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Μέσω της αρχηγού αποστολής Γεωργίας Λάμπου δήλωσαν ότι η αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, οι αυξημένες ανάγκες εκεί και η εθελοντική τους διάθεση τις οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Τις νοσηλεύτριες κατευόδωσε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, Μαρία Σαρίδη και η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Σοφία Πετρουλά.

 

Κατά την αναχώρηση τους για Αθήνα με πουλμανάκι του δήμου Άργους-Μυκηνών, ο δήμαρχος Δημ. Καμπόσος,  ευχαρίστησε θερμά τις νοσηλεύτριες για την προσφορά τους, εξήρε την ύψιστη αυτή κίνηση εθελοντισμού, ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Άργους με τη Μακεδονία από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

10 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

10 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

10 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

10 ώρες ago

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος από τους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας…

10 ώρες ago

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα,…

10 ώρες ago