ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησος: Αναδείχτηκαν οι νικητές στο Περιφερειακό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ παίδων-κορασίδων

Η πρώτη πράξη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων παίχτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29/01 σε 5 περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα, την Καβάλα, την Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και τη Χίο διεξήχθη το Περιφερειακό πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, το οποίο ναι μεν γίνεται από πέρσι ως ξεχωριστή διοργάνωση και αναδεικνύει τοπικούς νικητές, αλλά την ίδια ώρα δίνει και προκρίσεις για το δεύτερο και κύριο μέρος των αγώνων, δηλαδή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα φιλοξενήσει το Λουτράκι Κορινθίας στο διάστημα 20-23 Απριλίου 2023. Συνολικά σε όλη τη χώρα πήραν μέρος 200 παιδιά, έδειξαν το ταλέντο τους  και πρόσφεραν όμορφες και δυνατές αναμετρήσεις. Στην περιοχή Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου κατέκτησαν την πρωτιά ο Γιάννη Κούτρα στα αγόρια και η Μυρτώ Αλεξανδροπούλου στα κορίτσια.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια με διαβαθμίσεις, όπου χρειάστηκε για τις θέσεις πρόκρισης.

Για Δυτική Ελλάδα/Πελοπόννησο η διοργάνωση έγινε χτες 29/01 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στο Κουκούλι της Πάτρας. Όπως πριν από δύο βδομάδες στο ίδιο χώρο, για το αναπτυξιακό τουρνουά της αχαϊκής πρωτεύουσας, έτσι και σήμερα αναμετρήθηκαν στον τελικό ο Γιάννη Κούτρα και ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Το 1ο φαβορί, ο Κούτρα, βρέθηκε πίσω 0-2 σετ, αλλά μετά ήταν πολύ σταθερό και γύρισε την κατάσταση σε 3-2 υπέρ του για να επαναλάβει τη νίκη στο αναπτυξιακό και την περσινή πρωτιά στην ίδια διοργάνωση (9-11, 7-11, 11-6, 11-6, 11-5). Στην 3η θέση ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους ο Γιάννης Κιοσελόγλου του Ποσειδώνα Λουτρακίου και ο Αναστάσιος Φουσέκης του ΑΟ Παγώνα Πάτρας.

Στις κορασίδες έφτασε στην κορυφή η Μυρτώ Αλεξανδροπούλου, που ήταν νούμερο 7 στα seeding. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Μαρίνας Παπαδημητρίου (Νο 8), αμφότερες οι αθλήτριες είναι από τον ΑΣ Ίφιτος Πατρών (11-3, 11-8, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Σοφία Φίλη του Ποσειδώνα Λουτρακίου και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου του ΑΟ Ξυλοκάστρου. Έγινε και ματς για τις θέσεις 3-4 επειδή οι θέσεις πρόκρισης ήταν 3 και επικράτησε η Φίλη με 3-0 σετ.

hlektragr

Recent Posts

Έρχεται το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Loutraki

  To Taste of Loutraki -The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή…

6 ώρες ago

Κορινθία: Παίζοντας «Τα μυστικά του Οφέλτη» για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

    H Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή 19 Μαΐου…

6 ώρες ago

Ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του σημαντικού σιδηροδρομικού έργου της ηλεκτροκίνησης στη…

6 ώρες ago

Κόρινθος: Νεαρή γυναίκα δεν πρόλαβε και γέννησε σε προαύλιο νοσοκομείου

Ένα απίστευτο αλλά και συνάμα ευχάριστο γεγονός συνέβη στο νοσοκομείο της Κορίνθου το βράδυ του…

6 ώρες ago

19 Μαϊου 1919: 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής…

6 ώρες ago

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

8 ώρες ago