ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πέτρος Δούκας: Η ανάρτησή του για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης και άλλα θέματα

Μακροσκελή ανάρτηση, την οποία συνοδεύει και με φωτογραφίες έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Στο πρώτο κομμάτι αναφέρεται στο θέμα της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου:
1. Στη Καλαμάτα στην 120 ΠΕΑ, με τους Αντιδήμαρχους Γεωργία Δεδεδήμου και Χρήστο Κανακάκο (ladies first)(και τον Πετράν), για τη μελλοντική συνεργασία μας με το Αεροδρόμιο Σπάρτης!
Θερμές ευχαριστίες στο Σμήναρχο για τη θερμή φιλοξενία τους!
(και στη Νίκη Μανουσογιάννη – Δούκα για τις ιδέες της για τους χειρισμούς)
2. Θερμή επιστολή υποστήριξης για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης και από την ΑΟΡΑ Hellas το αεροπορικό σωματείο που εκπροσωπεί τη Γενική Αεροπορία στη χώρα μας και έχει περίπου 950 μέλη, πιλότους και ιδιοκτήτες αεροπλάνων και ελικοπτέρων Γενικής Αεροπορίας!
Ευελπιστούμε σε στενή συνεργασία μαζί τους!
3. Τα έργα προχωράνε μετ’ εμποδίων, αλλά προχωράνε!
—-Βέβαια κάποιοι υπονομεύουν τη συνολική προσπάθεια με ‘ενστάσεις’ με διάφορες ‘προφάσεις’ (βλ. Κωνστ. Παλαιλόγου), ώστε όλα να σταματήσουν και μετά οι ίδιοι πρώτοι και καλύτεροι να καταγγείλουν ότι ‘δεν γίνονται έργα’!
—-Έχουν ονοματεπώνυμο και θα δώσουμε τα ονοματάκια τους στη δημοσιότητα για να γνωρίζουν οι Σπαρτιάτες το πραγματικό ρόλο του καθενός και ποιοι είναι εμπόδιο!
—-Πάντως εύγε στην Αντιδήμαρχο Γεωργία Ζαχαράκη και τον Κώστα Βαρζακάκο και την Άννα Καρακίτσου με τους συνεργάτες τους, για τις προσπάθειες τους να τα φέρουν βόλτα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και δύστροπο διαδικαστικό περιβάλλον!!
4. Προχωράνε οι εργασίες και στην οδό Κύπρου!
—-Εύγε στη Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ και Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γεωργία Δεδεδήμου και τον Διευθυντή Ηλία Τρακάκη για τη δουλειά τους!
5. Συγχαρητήρια στο Σταύρο Περγαντή που ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης μας!
Σιδηροκέφαλος!!!
6. Συγχαρητήρια και στο νέο Ειδικό Συνεργάτη μας, διαπρεπή δικηγόρο Χρήστο Ηλιόπουλο, οι νομικές γνώσεις του οποίου θα μας είναι πολυτιμότατες!
7. Στην κτηνοτροφική μονάδα του Γιώργου και Παναγιώτη Μεντή!
—-Γενικά αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερα κόστη παραγωγής!
Ακόμα και όταν τα πρόβατα βόσκουν ελεύθερα, το χορταράκι στα λιβάδια δεν επαρκεί! Το ίδιο και για τα κατσίκια!
8. Έπεσα πάνω σε μια συζήτηση όπου αναφέρθηκε ο όρος «ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ»!!
Αλλά το ‘Κόκκινο Μήλο’ ήταν τουρκικό και όχι Ελληνικό όνειρο και στόχος!!!
•Το Κόκκινο Μήλο ήταν το τουρκικό όνειρο για κατάληψη της Κωνσταντινούπολης (αυτό ήταν το Κόκκινο Μήλο) και μετά της Βιέννης!
—-Μετά ίσως ερμηνεύτηκε στους δικούς μας θρύλους και στις δικές μας παραδόσεις, ως ο στόχος της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης (Κόκκινη Μηλιά), από τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά Κωνσταντίνο Παλαιολόγο!
9. Στην Αράχωβα με τον πάντα στις επάλξεις εορτάζοντα Λαμ.Λαμ., την πάντα δίπλα του Μπέττυ, τον Δημήτρη Καπ., τα παιδιά τους, τη Βάσω Νικολακάκου, και λοιπές κακές παρέες!
Πολυχρονότατος!
10. Στην Αράχωβα βρεθήκαμε και με επισκέπτες από το SPARTANBURG SOUTH CAROLINA!
Περίεργο πόσο χαίρονται όταν βλέπουν Μέλη της Δημοτικής Αρχής, Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, κ.α.
—-Συζητήσαμε διάφορα θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος και όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη (και τη τοπική ‘γαστρονομία’)!
—-Συγχαρητήρια στην εξ’ Αμερικής ομογενή Σπαρτιάτισσα, Δρ. Ιωάννα Κοψιαύτη, Ιστορικό Τέχνης και διοργανώτρια τέτοιων εξειδικευμένων επισκέψεων και περιηγήσεων.
11. Προχθές Τρίτη συναντηθήκαμε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Βορείου Ταϋγέτου – Πελλάνας, εφ’ όλης της ύλης = αρκετά αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί!
12.—-Και αυτή τη Δευτέρα @6μμ στο ΚΑΠΗ στο Ξηροκάμπι θα συναντηθούμε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Φάριδος για τα τοπικά θέματα-
Συντονιστής των επισκέψεων ο Αντιδήμαρχος κ. Θέμης Πατσιλίβας
13. Αύριο κοπή της Βασιλόπιτας των κυριών του ICC WOMEN HELLAS στη Μεγάλη Βρετανία!
14. Αυτό το Σάββατο (βλ. φωτ. παρακάτω) μεγάλο διαδικτυακό Συμπόσιο για την Τουριστική Ανάπτυξη με το ICC – Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας και και το HELLENIC – AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE NEW YORK!
Αξίζει να το παρακολουθήσετε (δωρεάν)!
15. Σήμερα στη σειρά SpartaLive! του Πανεπιστημίου του Νόττινχαμ και του Δήμου Σπάρτης, διάλεξη με θέμα: ‘Spartiates, and Lakedaimonians: The Language of Identity in Archaic and Classical Sparta’, με ομιλητή τον Dr. Matt Thompson, Teaching Associate in Greek History at the University of Nottingham.
Συμμετοχή ανοικτή και ελεύθερη!
—Είναι εκπληκτική σειρά, αναδεικνύει στο παγκόσμιο κοινό πτυχές της μοναδικότητας της ιστορίας της Σπάρτης – με κινητήρια δύναμη τη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου!!!
16. Χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή ομιλία του Κύκλου διαλέξεων του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. για το 2023,
με θέμα “Διατί του άρεσαν πολλά να ποιήση δυναμάριν, ώρισε απέξω στο βουνί κ’ έχτισαν ένα κάστρον”. Ο Μυστράς, η εγκατάλειψη της Λακεδαίμονος και η επανίδρυση της Σπάρτης”
και ομιλητή τον Δρ. Σταύρο Αρβανιτόπουλο.
Επαναλαμβάνω: ο Μυστράς παραείναι ‘νεκρή’ καστροπολιτεία!
Οι δήθεν αυτόκλητοι κρατικοδίαιτοι προστάτες της αγνότητας του δεν την προστατεύουν!
Την κρατάνε νεκρή, μακριά από την κοινωνία!
Όπως γίνεται σε σπουδαία μνημεία σε όλο το κόσμο (Βενετία, κλπ.), θα μπορούσαν να φιλοξενούν με αυστηρότατα κριτήρια, γάμους, βαφτίσια, εκθέσεις και εκδηλώσεις υψηλού κύρους!
—-Αλλά, …. είναι πιο εύκολο να μην ξεβολευτείς και να μην αλλάξεις τίποτα, παρά να αλλάξεις!!
17. Από τις 12-15 Φεβρουαρίου θα φιλοξενήσουμε την υψηλή αντιπροσωπεία της πρ. Πρωτεύουσας του ΒΙΕΤΝΑΜ, HUÉ, με την οποία θα υπογράψουμε Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας!
—-Να θυμίσω ότι στη Hué, το 1968 δόθηκαν οι φοβερότερες και φονικότερες μάχες μεταξύ των Αμερικανικών και Βιετναμικών στρατευμάτων!!
18. Σάββατο – Κυριακή, 18 -19 Φεβρουαρίου, ο φοβερός 24-ωρος, non-stop υπερ- Μαραθώνιος SPARTA CITY ULTRA που καθιερώσε πέρυσι η Δημοτική μας Αρχή!!!!
—-Για όσους δεν αντέχουν τον 24-ωρο, θα έχουμε παράλληλα και 12-ωρο, και 6-ωρο, αλλά και Αγώνα τους ενός χιλιομέτρου!!
—-Έτοιμοι;;
19. Τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, @ 11:30 π.μ., στη πλατεία του Δημαρχείου της Σπάρτης, σας προσκαλούμε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης, κ. Ευστάθιο, στον Αγιασμό και στην τελετή παράδοσης στο Δήμο Σπάρτης, για τις υπηρεσίες μας Πρόνοιας, του Νέου 16-θέσιου Mercedes Benz Sprinter / Minivan, ευγενέστατης και γενναιόδωρης δωρεάς αξίας €95 χιλ. περίπου), της φίλης μου Dorothy Vouyouklis Handjinikolaou (συζύγου του συμφοιτητή μου στη Νέα Υόρκη και Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργου Χατζηνικολάου), και των φίλων και της οικογένειας της!
—-Δωροθέα, θερμές ευχαριστίες!
20. Παρασκευή 31/03 έως Κυριακή 02/04/24, υπερ-Μαραθώνιος 100 μιλίων Σπάρτη – Αρχαία Ολυμπία!!
Ετοιμαστείτε!!!!
21. Φωτ. από τις ωραίες Εκδηλώσεις της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με τους παριστάμενους για το διαδίκτυο (και το ποδόσφαιρο)!
• 18:00 ενημερωτική ομιλία με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης)
• 18:30 κοπή βασιλόπιτας της ΕΠΣ Λακωνίας στο «Blank coffee and Μore»
22. Το δε Σάββατο 21/01, είχαμε:
• Τη κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης «Πάρνων» στο κέντρο «Κουτσογιώργη» στον Αγ. Ιωάννη Σπάρτης
• Τη κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας στο κέντρο «ΑΜΙ» στη Μαγούλα (και εδώ με κακές παρέες)
23. Κυριακή 22/1, είχαμε,
• τη κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλαδά «Η Κελεφίνα» στο κατάστημα «Σπάρτακος» (στη κεντρική πλατεία Κλαδά)
• την ετήσια συνεστίαση του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Λακωνίας στο κέντρο «Ami» στη Μαγούλα (Ακυρώθηκε)
24. Και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, είχαμε την εξαιρετική εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας στο ΚΑΠΗ Σπάρτης @ Γκορτσολόγου 119, με τον Πρόεδρο του Ν.Π. Παναγιώτη Μπεμπέτσο και πλήθος φίλων!
—-Όχι μόνο θα εμπλουτίσουμε τις δράσεις και εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ, αλλά θεωρούμε ότι η Τρίτη Ηλικία μπορεί με την εμπειρία και όρεξή της να αποτελέσει ΑΝΕΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για το Δήμο μας!
—-Θα δουλέψουμε μαζί για αυτό!
25. Βρέθηκα με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου για το θέμα της σίτισης τους!
—-Δυστυχώς, παρά το ότι είναι φυσικό να ψάξω να βρω άλλον υπαίτιο, οι αστοχίες στο θέμα αυτό είναι δικές μας!!
Εμείς το μπλέξαμε και κοιτάμε να το ξεμπλέξουμε!
26. Δευτέρα 17 Ιουλίου Προγραμματίζουμε Επίσκεψη στη Σπάρτη της Πα.Δ.Ε.Ε. — της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) = της Ένωσης όλων των εκλεγμένων ομογενών σε όλα τα Κοινοβούλια του κόσμου!
Θάναι μια ωραία μέρα για τη Σπάρτη!!!
hlektragr

Recent Posts

Υπογραφή σύμβασης ανόρυξης γεώτρησης στην Π.Ε. Κορινθίας

Υπεγράφη η σύμβαση ανόρυξης γεώτρησης ΤΟΕΒ Πασίου, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ, στα γραφεία της Π.Ε. Κοριθνίας,…

36 λεπτά ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

38 λεπτά ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

2 ώρες ago

Στους Αγίους Θεόδωρους ανοίγει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της χώρας

  Στα τέλη του έτους αναμένεται ότι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού…

2 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

3 ώρες ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

4 ώρες ago