ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο Γιώργος Κουλουράς

Συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε 17 – 20 Οκτωβρίου 2022, καθώς επίσης και ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας του ΕΚ με θέμα: «Διαφύλαξη της Ελευθερίας του Τύπου: ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και στα δύο παρευρέθηκε ο Αρκάς πολιτικός επιστήμονας, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιώργος Κουλουράς, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συζήτηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, καθώς και με Ευρωβουλευτές, για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά των πολιτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και την ελευθερία του τύπου.

Το μήνυμα του Γιώργου Κουλουρά από το Ευρωκοινοβούλιο:
«Να αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που σέβεται τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, που σέβεται τον Άνθρωπο. Οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και λειτουργιών της ΕΕ. Να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής, συμμέτοχοι, σίγουροι, με ασφάλεια, με ελπίδα και προοπτική. Χρειάζεται να επενδύσουμε στις ιδέες του αύριο, στις γνώσεις, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων.
Η πολιτική είναι η προσφορά στον τόπο με οράματα. Να μην σταματήσουμε να πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου μας και του λαού μας! Αυτή είναι και η βαθύτερη έννοια της λέξης πολιτική. Να αγωνιζόμαστε συλλογικά για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Να αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα της ζωής που είναι κοινά για όλους, αποταμιεύοντας ελπίδα για τις γενιές που έρχονται. Ονειρευόμαστε έναν κόσμο όμορφο, δίκαιο και ανθρώπινο. Και όσο αυτός δεν είναι έτσι, τόσο εμείς θα παλεύουμε, πάνταμε ήθος, με αρχές και με αξίες!
Για την ελευθερία του τύπου:
Η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν εποικοδομητικό και αποτελεσματικό δημόσιο διάλογο. Σεβόμενοι τις αρχές της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, αλλά και κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφίας, ενισχύουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να στηρίζει την ελευθερία του τύπου και τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ και στον κόσμο. Στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση της ελευθερίας και της ισότητας. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.
Αυτές τις αρχές και τις αξίες οφείλουμε να υπηρετούμε και αυτές να είναι φιλοσοφία, σκέψη και τρόπος ζωής».

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης 12 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και 4 μαθητές,…

29 λεπτά ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

1 ώρα ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

2 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

3 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

4 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

4 ώρες ago