ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

«Ουρά» κάνουν τα περιστατικά βίας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Δεν προλαβαίνουν να ελέγχουν τα τραύματα

 

 

Η ενδοοικογενειακή βία, οι ξυλοδαρμοί και γενικότερα οι σωματικές βλάβες τα δύο τελευταία χρόνια του κορονοϊού κάνουν θραύση, σύμφωνα με την κινητικότητα που παρατηρείται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας! Η προϊσταμένη Αγγελική Τσιόλα εκτιμά ότι τα σχετικά κακοποιητικά φαινόμενα παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 25 – 30 %.

Οι ξυλοδαρμοί και γενικότερα οι σωματικές βλάβες, τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πολλαπλασιαστεί, σύμφωνα με την κινητικότητα που παρατηρείται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας! Αποκάλυψη – βόμβα της Αγγελικής Τσιόλα για την μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία.

 

«Είναι μέρες που σχηματίζεται “ουρά” προκειμένου να εξετασθούν άτομα τα οποία έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και μηνύσεις και ζητούν ιατροδικαστική εξέταση για να πιστοποιηθούν τραύματα, εκδορές, μώλωπες κ.ο.κ.», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας» η κ. Τσιόλα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, η ενδοοικογενειακή βία παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση, ενώ στο ίδιο επίπεδο κινούνται οι ξυλοδαρμοί, ιδίως μεταξύ ανδρών.
Αντίθετα, δεν έχουν παρατηρηθεί αυξητικές μεταβολές σε βιασμούς, ηλεκτροπληξίες και εργατικά ατυχήματα.

Η αύξηση των περιστατικών βίας είχε φέρει στα εργασιακά όριά της την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας. Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ενισχύεται με δύο ακόμη ιατροδικαστές που προσελήφθησαν πρόσφατα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Κοντογιάννη και Γιώργο Σιώζιο, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Αρτας, αντίστοιχα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δόκιμη η θητεία τους, ενώ θα συνεπικουρούν το έργο των υπαρχόντων ιατροδικαστών, της προϊσταμένης Αγγελικής Τσιόλα και του Ανδρέα Γκότση.

hlektragr

Recent Posts

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

6 λεπτά ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

9 λεπτά ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

2 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

2 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

2 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

2 ώρες ago