ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πρωτοποριακά αυτοφερόμενα ελαιοραβδιστικά μηχανήματα από την ΑΥΓΕΡΟΣ – Μαζεύουν 3-5 τόνους ελιές την ημέρα

Τα πρωτοποριακά αυτοκινούμενα ελαιοραβδιστικά μηχανήματα της παρουσίασε στο νομό Κορινθίας η εταιρεία ΑΥΓΕΡΟΣ.

Ευρεσιτεχνία της εταιρείας ΑΥΓΕΡΟΣ

Στην εκδήλωση – επίδειξη από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Δημήτρη Αυγέρο, την οποία παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα μηχανήματα δημιουργούν σοβαρές οικονομίες κλίμακας και συλλέγουν από 3 έως 5 τόνους ελιών ανά οκτάωρο εργασίας.

Ο κ. Δημήτρης Αυγέρος ιδιοκτήτης και κατασκευαστής των μηχανημάτων υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως «το μηχάνημα είναι ευρεσιτεχνία της εταιρείας του – το άκρο είναι ιταλικής εφεύρεσης-. Όλη την κατασκευή αυτή την βάλαμε σε πλαίσιο και το κάναμε αυτοκινούμενο».

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:  https://www.youtube.com/watch?v=D0UfZhQNjAw

Τα πατενταρισμένα μηχανήματα της εταιρείας ΑΥΓΕΡΟΣ διατίθενται σε δύο μοντέλα, ένα τρίτροχο και ένα τετράτροχο και με την ηλεκτρική κίνησή τους δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αναρρίχηση και μπορούν να πάνε σε όποιο χωράφι μπαίνουν και τα τρακτέρ. Η εταιρεία βρίσκεται στον Αλισσό Αχαΐας, (16ο χλμ. Πάτρας – Πύργου),  Τηλ: 26930 72210 – 11, Email: avgerosd@otenet.gr

«Είναι καινούργιο μηχάνημα. Στην Κορινθία δεν έχει μπει ακόμη σε χρήση, ενώ πολλά μηχανήματα ήδη δουλεύουν στην Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Κρήτη» υπογράμμισε ο κ. Αυγέρος.

Συλλέγουν 3-5 τόνους ελιάς ανά οκτάωρο

«Μου άρεσε ότι οι κινήσεις του είναι ηλεκτρικές, και ελέγχεις με χειριστήριο τόσο τη δύναμη και την κίνηση και ότι έχει χαμηλή κατανάλωση καυσίμων” δήλωσε εντυπωσιασμένος ένας από τους ελαιοπαραγωγούς. Πρόσθεσε πως «εάν μαζεύει 3 τόνους ελιές στο οκτάωρο και δεν αφήνει πολύ καρπό στο δένδρο τότε θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

«Τα αυτοφερόμενα ελαιοραβδιστικά μηχανήματα της εταιρείας ΑΥΓΕΡΟΣ συλλέγουν πάνω από  95% των ελιών σε κάθε δένδρο και δεν χρειάζεται χρήση κονταριών» είπε ο κ. Αυγέρος στις δηλώσεις του και εξήγησε πως «ο χειριστής με ασύρματο χειριστήριο  ελέγχει όλες τις κινήσεις και κατευθύνει σε όποιο σημείο του δένδρου θέλει το ηλεκτρικό ραβδιστικό άκρο το οποίο όπως και ο πύργος είναι περιστρεφόμενα 360 μοίρες».

Ο κ. Αυγέρος ανέφερε πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση και πως ο χειριστής μέσα σε μία εβδομάδα έχει εξοικειωθεί απόλυτα με τη χρήση του.

«Πρέπει να πάμε σε ένα τέτοιο μηχάνημα γιατί αλλιώς πρέπει να ξεχάσουμε τις ελιές» ανέφερε ένας άλλος παρευρισκόμενος στην επίδειξη, συγχαίροντας τον κ. Αυγέρο για την εταιρεία του και τα πρωτοποριακά μηχανήματά της.

Ο κ. Αυγέρος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν καθώς παρά τη μεγάλη δυναμικότητα που έχει η εταιρεία του για την κατασκευή τους, οι δυνατότητες στην αρχή της σεζόν θα είναι περιορισμένες και δεν υπάρχει απεριόριστος αριθμός μηχανημάτων.

Αρχές Οκτωβρίου η εταιρεία θα ΑΥΓΕΡΟΣ θα κάνει νέα παρουσίαση των μηχανημάτων της και στην ελαιοσυγκομιδή «για να δουν οι ενδιαφερόμενοι τη λειτουργία τους επί τω έργω, όπως ζήτησαν ορισμένοι».

      

 

Η εταιρεία ΑΥΓΕΡΟΣ ΑΕ βρίσκεται δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο από το 1983 και διευκολύνει τους αγρότες στην αγορά των μηχανημάτων χωρίς την εμπλοκή τραπεζών.

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

15 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

15 ώρες ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

15 ώρες ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

16 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

17 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

17 ώρες ago