Categories: ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στην τελική ευθεία το έργο της περίφραξης στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, όπου εξετάστηκαν οδικά έργα και η περίφραξη στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου.

Έγινε γνωστό, στη συνάντηση που είχε με το Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, ότι έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στο έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ εξετάστηκε η δημιουργία με φυσικά υλικά ενός πεζοδρόμου μήκους 7 χιλιομέτρων, κατά μήκος της διώρυγας στην πλευρά της Πελοποννήσου. Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινά η εκπόνηση της σχετικής μελέτης από την Περιφέρεια.

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε, ότι έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η εκπόνηση ενός ειδικού χωροταξικού σχεδίου για τον χώρο πέριξ της διώρυγας.

Συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίον συζήτησε την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίον έθεσε για μία ακόμα φορά, το ζήτημα των έργων της παράκαμψης των Λαγκαδίων και το Σπάρτη (Πυρί) – Γύθειο, ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας, τον ενημέρωσε, ότι επίκειται απόφαση για την ονοματοδοσία των σηράγγων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, με ήρωες της Επανάστασης του 1821 όπως έχει προταθεί από την περιφερειακή Αρχή.

Τέλος, έγινε συζήτηση, σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα, με προοπτική να εξελιχθεί στο κεντρικό υδατοδρόμιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θέμα για το οποίο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία όλων των πλευρών.

hlektragr

Recent Posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

4 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

6 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

6 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

7 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

8 ώρες ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

8 ώρες ago