Categories: ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κορινθία: Στον εισαγγελέα οι 12 συλληφθέντες για απάτες – 182 τα θύματα τους

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου οδηγήθηκαν πριν απο λίγο οι 12 συλληφθέντες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που τελούσαν ηλεκτρονικές απάτες και είχαν δράση σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.Το παράνομο περιουσιακό όφελος ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Όπως θα δείτε στις εικόνες του Hlektra.gr έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς των κατηγορουμένων.

Το χρονικό των συλλήψεων

Η αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, ταυτόχρονα σε Κορινθία και Αχαΐα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή των αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων Βραχατίου και Κιάτου Κορινθίας, των ομάδων ΟΠΚΕ Αχαΐας και Κορινθίας και της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ- ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Συνελήφθησαν δώδεκα ημεδαποί άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορούνται ακόμη δεκαοχτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και εκατόν είκοσι δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει οι συλληφθέντες, από το Νοέμβριο του 2020 ήταν δομημένη, με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό να εξαπατούν και να τους αφαιρούν χρήματα.

Η δράση της οργάνωσης αναπτύχτηκε γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 182 περιπτώσεις απατών και πλαστογραφιών, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.


ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα μέλη της οργάνωσης αναρτούσαν προς πώληση μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων, αγγελίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών μηχανημάτων και τροχόσπιτων.

Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν με μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έπειθε τους αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τρίτων προσώπων που κατείχαν τις τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια τα αποσπούσαν μέσω της εφαρμογής “λεφτά στο λεπτό”, χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

Άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζε ιδιώτες που αναρτούσαν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε σελίδες του διαδικτύου, παραθέτοντας στα θύματα πλαστά παραστατικά μεταφοράς – πληρωμής χρηματικού ποσού, που δήθεν εκ παραδρομής κατέθεταν, μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν ποσό και στη συνέχεια οι δράστες, απέστελλαν στους παθόντες μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης τα πλαστά παραστατικά, με το πρόσχημα λανθασμένης καταβολής χρηματικών ποσών, ζητώντας τη διαφορά.

Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν τα χρηματικά ποσά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων, προκειμένου να εξαφανίζουν τα ίχνη της συναλλαγής, ενώ για τις επικοινωνίες τους με τα θύματα, επίσης χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων τρίτων προσώπων.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχασαν 6 αυτοκίνητα, 1 μοτοσικλέτα, 5 κυνηγετικά όπλα, 1 κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη, 3.330 ευρώ, αποδείξεις τραπεζικών εμβασμάτων, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικές κάρτες.

 

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

3 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

3 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

3 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

3 ημέρες ago