Categories: ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κορινθία: Απάτες μέσω διαδικτύου – 12 συλλήψεις, 182 θύματα

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου οδηγούνται οι 12 συλληφθέντες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που τελούσαν ηλεκτρονικές απάτες και είχαν δράση σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, ταυτόχρονα σε Κορινθία και Αχαΐα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή των αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων Βραχατίου και Κιάτου Κορινθίας, των ομάδων ΟΠΚΕ Αχαΐας και Κορινθίας και της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορινθίας.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ- ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Συνελήφθησαν δώδεκα ημεδαποί άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορούνται ακόμη δεκαοχτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και εκατόν είκοσι δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει οι συλληφθέντες, από το Νοέμβριο του 2020 ήταν δομημένη, με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό να εξαπατούν και να τους αφαιρούν χρήματα.

Η δράση της οργάνωσης αναπτύχτηκε γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 182 περιπτώσεις απατών και πλαστογραφιών, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.


ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα μέλη της οργάνωσης αναρτούσαν προς πώληση μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων, αγγελίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών μηχανημάτων και τροχόσπιτων.

Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν με μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έπειθε τους αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τρίτων προσώπων που κατείχαν τις τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια τα αποσπούσαν μέσω της εφαρμογής “λεφτά στο λεπτό”, χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

Άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζε ιδιώτες που αναρτούσαν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε σελίδες του διαδικτύου, παραθέτοντας στα θύματα πλαστά παραστατικά μεταφοράς – πληρωμής χρηματικού ποσού, που δήθεν εκ παραδρομής κατέθεταν, μεγαλύτερου από το συμφωνηθέν ποσό και στη συνέχεια οι δράστες, απέστελλαν στους παθόντες μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης τα πλαστά παραστατικά, με το πρόσχημα λανθασμένης καταβολής χρηματικών ποσών, ζητώντας τη διαφορά.

Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν τα χρηματικά ποσά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων, προκειμένου να εξαφανίζουν τα ίχνη της συναλλαγής, ενώ για τις επικοινωνίες τους με τα θύματα, επίσης χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων τρίτων προσώπων.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχασαν 6 αυτοκίνητα, 1 μοτοσικλέτα, 5 κυνηγετικά όπλα, 1 κυνηγητική καραμπίνα με κομμένη κάννη, 3.330 ευρώ, αποδείξεις τραπεζικών εμβασμάτων, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικές κάρτες.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

9 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

10 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

10 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

11 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

11 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

12 ώρες ago