ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΔΕΙΤΕ LIVE: Φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνεται το Σοφικό -Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αν. Κορινθία

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.»

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.»

Γιγαντιαία επιχείρηση έχει στήσει η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Κορινθία προκειμένου να αντιμετωπίσει την φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό Αη Γιάννης, αλλά και η Ντράσσα Γαλατακίου έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.

Νωρίτερα οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό. Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία.

Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσσας, εκκενώθηκε, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα.

Πριν από λίγη ώρα ζητήθηκε εκκένωση του οικισμού Αγίου Κοσμά στην περιοχή Ξυλοκέριζα. Νωρίτερα έγινε εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσσα, προχώρησαν, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές στην Κορινθία, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ.

Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια.

Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς

Ο Δήμαρχος Κορινθίων

Βασίλειος Νανόπουλος

Καταγγελίες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Εν τω μεταξύ, ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει τον ουρανό μέχρι και στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Δείτε ζωντανή εικόνα

[bradmax_video url=”https://tna5.bozztv.com/main/index.m3u8″]

Πυρκαγιά: Στείλτε μας πληροφορίες – Βοηθήστε την Κορινθία

Η Κορινθία παλεύει με τις φλόγες τις τελευταίες ώρες. Το Hlektra.gr από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι στη μάχη της ενημέρωσης μεταδίδοντάς σας, βίντεο και εικόνες από την φωτιά στις Κεχριές που εξαπλώθηκε.

Ζητούμε από εσάς την βοήθειά σας για το καλό κοινό.

  • Όποια πληροφορία έχετε
  • Ό,τι θέλετε να καταγγείλετε
  • Όποιο βίντεο κρίνετε πως πρέπει να δημοσιευθεί

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ να μας καλέσετε στο 2741111388 ή να μας στείλετε e-mail στο info@hlektra.gr ή στην σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ.

Θα διασταυρώσουμε την πληροφορία άμεσα και θα μεταδώσουμε για το καλό της Κορινθίας μας οτιδήποτε θα βοηθήσει όλους μας να περάσουμε και αυτή την δυσκολία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την φωτιά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

2 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

3 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

3 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

11 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

11 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

13 ώρες ago