Categories: ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δ. Κορινθίων: Η Απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων

Εξεδόθη την 14-72020 η υπ αριθμ. 108/2020 απόφαση του ε τμήματος του συμβουλίου της επικρατείας σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση των εντολέων μας και αναστέλλεται η εκτέλεση της υπ αριθμ. 167/2017 άδειας δόμησης της πολεοδομίας του δήμου Κορινθίων που αφορά την ανέγερση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και κομποστοποιησης που εκτελείται από το δήμο Κορινθίων.

Η απόφαση έκρινε το προδήλως βάσιμο των λόγων ακυρώσεως που έχουμε προβάλλει και δέχτηκε ότι υφίσταται παραβίαση της πάγιας νομολογίας του ΣτΕ και επίσης έκρινε ότι η ως άνω άδεια δόμησης, με την έκδοση της, έχει κατά κύριο λόγο παραβιάσει διατάξεις που προστατεύουν το περιβάλλον και τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων λατομείων των Εξαμιλιων, πέραν των άλλων λόγων που προβάλλαμε .

Κατά συνέπεια θα πρέπει άμεσα να ληφθεί υπ όψη από τους αρμόδιους (δήμο Κορινθίων, δ/νση ανάπτυξης, κλπ) ότι θα πρέπει να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα που καταβάλλουν οι δημότες του δήμου Κορινθίων, αφού η ανέγερση του εν λόγω εργοστασίου και ο εξοπλισμός του,, πραγματοποιούνται με χρήματα των δημοτών, το δε κόστος ανέγερσης εξοπλισμού ανέρχεται σε ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με την ως άνω δικαστική απόφαση δικαιώνονται οι κάτοικοι της περιοχής που , με την νομική αρωγή μας, κατάφεραν να προστατεύσουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον αλλά και τα χρήματα των δημοτών, αποτελεί όμως και επιστημονική δικαίωση του δικηγορικού γραφείου μας που από την αρχή υποστηρίξαμε τα πραγματικά και νομικά σφάλματα που υφίστανται στην εγκατάσταση, ανέγερση και εξοπλισμό του εν λόγω εργοστασίου, όταν μάλιστα εκτελείται η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ από τη περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης η ως άνω απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας αποτελεί ηχηρή απάντηση σε αυτούς που έκαναν λόγο για δικαστικά πραξικοπήματα, που συνέταξαν και υπέγραψαν συμβάσεις για το έργο αυτό ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μάλιστα εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να υποστηρίζουν τη δήθεν νομιμότητα του εν λόγω έργου.

Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους και ιδίως το φορέα του έργου δήμο Κορινθίων και τις τεχνικές του υπηρεσίες του , να σεβαστούν και να εκτελέσουν άμεσα την ως άνω δικαστική απόφαση και κυρίως να ακούσουν επιτέλους όσα , ως δικηγορικό γραφείο, τους είχαμε αναφέρει αλλά εντελώς προκλητικά σφύριζαν αδιάφορα.

Καλούμε τους αρμόδιους να σεβαστούν τα χρήματα των δημοτών του δήμου Κορινθίων και πλέον να μιλήσουν ευθέως και όχι παρασκηνιακά για τα προβλήματα αυτής της εγκατάστασης, που πραγματοποιείται σε μισθωμένο χώρο με μηνιαίο μίσθωμα 1.500 ευρώ και να λάβουν μέριμνα ώστε να υπάρξει προστασία των χρημάτων του δήμου Κορινθίων.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ Γ. ΚΟΣΜΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΚΟΣΜΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ αρ. 36 τηλ:2741085385 και2741081257 email: anstkosmas@yahoo.gr

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

23 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

1 ημέρα ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

1 ημέρα ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

1 ημέρα ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

1 ημέρα ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

1 ημέρα ago