ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Φάουλ του δημάρχου Κορινθίων: Ποιους ξέχασε να ευχαριστήσει για το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Σοφικό

Δημιουργήθηκε επιτέλους το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Σοφικό Κορινθίας.

Το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο εγκαταστάθηκε μετά την παραχώρηση ακινήτου από την  οικογένεια Σκούρα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Σολυγεία και την Κορινθία η δημιουργία εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Σοφικό. Συγχαρητήρια στον Δήμο Κορινθίων, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην οικογένεια Σκούρα που παραχώρησε το ακίνητο και φυσικά στους εθελοντές πυροσβέστες του νομού».

O Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε φρόντισε να εκθειάσει τον εαυτό αλλά άφησε «απ έξω» αυτούς που πραγματικά βοήθησαν στην υλοποίηση της δημιουργίας του κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο Σοφικό.

Αυτοί δεν είναι άλλο από την οικογένεια Σκούρα που παραχώρησε το ακίνητο και σε καμία από τις  206 λέξεις της ανακοίνωσης του Δήμου δεν αναφέρεται.

Και για του λόγου το αληθές, δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων : 

Η καθοριστική παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, η πενταετής παραχώρηση του κατάλληλου χώρου από το δήμο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και η στενή συνεργασία με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής τους τελευταίους μήνες,  οδήγησαν στην πραγμάτωση ενός ονείρου για την περιοχή της Σολυγείας, την λειτουργία του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σοφικό!

Το αίτημα της περιοχής παγωμένο για χρόνια, τέθηκε ως προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής.  Το πυροσβεστικό κλιμάκιο θα δώσει στο δάσος του Σοφικού και την ευρύτερη περιοχή εγγύς μόνιμη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την αντιπυρική περίοδο ,  οι οποίες θα μπορούν άμεσα να παρεμβαίνουν  σε οποιαδήποτε πυρκαγιά .

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην διάρκεια των εγκαινίων ανακοίνωσε και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την μόνιμη λειτουργία του Κλιμακίου  καθώς επίσης και για ανάλογη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χιλιομόδι.

 Στα σημερινά εγκαίνια τον το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, Ο Υπουργός Χρίστος Δήμας, Οι Βουλευτές Νίκος Ταγαράς ,Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργος Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο Διοικητής Μηχανικού ΓΕΣ υποστράτηγος Ανδρέα Κωνσταντίνου, οΤαξίαρχος της Α.Δ Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης, οι Στρατιωτικές Αρχές, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι εθελοντικές ομάδες οι οποίες  όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες  στην περιοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

Η είδηση της ημέρας:

Κορονοϊός: Γιατί απαγορεύτηκαν τα πανηγύρια – Προειδοποιούν για έξαρση οι ειδικοί

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

10 λεπτά ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

2 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

3 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

3 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

3 ώρες ago

Κυριακή των Βαΐων: Ανοιχτά καταστήματα – Σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο

Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για…

3 ώρες ago