ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μ. Δημοπούλου: «Θέλουμε δήμους-πρότυπα στα σχέδια προστασίας των ζώων συντροφιάς»

Η ειδική γραμματέας του Υπουργείου εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου έκανε εκτενή ενημέρωση στη σύσκεψη στο δημαρχείο Κορινθίων για τους νέους νόμους πάνω στο θέμα, τις προτεραιότητες και τις κινήσεις της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν γενικά στη χώρα.

Ως βασικά κομμάτια σωστής αντιμετώπισης όρισε τις καμπάνιες από τους δήμους για την επαρκή ενημέρωση των πολιτών, τις στειρώσεις, τη σήμανση στα ζώα, την καταγραφή και τον έλεγχο.

Εξέφρασε αρχικά τη χαρά της, που άρχισε τις συσκέψεις με δήμους από την Κόρινθο και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα αλλά η διαχείρισή τους. Ασχολήθηκα 30 χρόνια ενεργά με τον εθελοντισμό για την προστασία των ζώων και το γνωρίζω καλά.

Δεν φύτρωσαν τα αδέσποτα σε αυτή τη χώρα και δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα από γέννες σε σπίτια, από εγκαταλείψεις, από παράνομο εμπόριο που είναι διαδεδομένο στη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση παίζει μεγάλο ρόλο και πολλές οικογένειες έδωσαν τα ζώα τους. Ο κάθε δήμος μπορεί να βοηθήσει άπορες οικογένειες σε αυτό. Επίσης, ο νόμος 4830 επιτρέπει στους εθελοντές να διαχειρίζονται ζώα.

Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό αλλά θα θέλαμε σαν ειδική γραμματεία να δημιουργήσουμε δήμους-πρότυπα στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Η ελληνική επαρχία και όχι μόνο έχει πολλά θέματα κακοποίησης, είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο. Και είμαστε εδώ να το διαχειριστούμε σωστά και όταν ένα ζώο πρέπει να αλλάξει περιβάλλον να υπάρχει αναδοχή και σε οικογένειες

Θέλουμε και την ελληνική αστυνομία να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη και στον δήμο. Βλέπω ότι ο δήμος Κορινθίων έχει καλές συνεργασίες και χαίρομαι πολύ. Η σύσταση της ειδικής γραμματείας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποδεικνύει την ευαισθησία στο ζήτημα».

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

2 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

2 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

2 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

2 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

2 ώρες ago