ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τραγωδία στην Κόρινθο: Ολοκλήρωσε την απολογία του στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης

Ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης 24/08 ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού, που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8) στην παραλία του Καλαμακίου στην Κορινθία. Πριν από 20 λεπτά περίπου ολοκλήρωσε την απολογία του στον ανακριτή και θα συνεχίσει στο γραφείο του εισαγγελέα.

Σε βάρος του πατέρα της Αμέλιας, ο οποίος είναι αλλοδαπός, έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Έξω από τα δικαστήρια Κορίνθου βρίσκεται και λιγοστός κόσμος. Ο 42άχρονος έφτασε αμίλητος και δεν απάντησε το παραμικρό στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Θυμίζουμε ότι έχει προκύψει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατο της μικρής κοπέλας και την αδυναμία του πατέρα να τη βοηθήσει.

Στην κατάθεσή του στους λιμενικούς ο 42άχρονος ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων.

Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να την σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα Είπε ακόμα ότι δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά αναζητώντας βοήθεια. «Η 6χρονη φορούσε ρούχα και πέδιλα» λένε οι μάρτυρες.

Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και τα παπούτσια της. Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του ψαροντουφεκά που ανέσυρε το παιδί πνιγμένο: «Θυμάμαι ότι φόραγε δύο πέδιλα, ένα σορτσάκι και μία μπλούζα. Δεν φορούσε μαγιό. Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν ένα με δύο μέτρα. Κολύμπαγα, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω κουνιόντουσαν κάτι χέρια και πόδια. Ακριβώς κάτω από τον πάτο της βάρκας βλέπω ότι ήταν ένα παιδί. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω και το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό κι αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό κι έβγαζε φαγητό».

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

10 ώρες ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

10 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

11 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

12 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

13 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

13 ώρες ago