ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αμόνι: «Θα καούμε όπως το Μάτι, δεν μας παρέχει νερό ο Δήμος Κορινθίων » – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6  και την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Αμόνι Σολυγείας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας, όπου παραβρέθηκαν τουλάχιστον  ογδόντα κάτοικοι, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον οικισμό  και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

 

«Θα καούμε όπως στο Μάτι» – Είναι καθεστώς ανομίας να μην έχουμε νερό

Το θέμα υδροδότησης του οικισμού φαίνεται να μην έχει επιλυθεί, παρόλες τις προσπάθειες των κατοίκων να εισακουστούν. Τη στιγμή όπου οι πυρκαγιές παίζουν πρωταγωνιστικό «ρόλο» τόσο στον Δήμο Κορινθίων αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, οι κάτοικοι μένουν στο «περίμενε» αναζητώντας μία άμεση λύση. Όπως τονίζουν και οι ίδιοι: « Είναι παράνομο να μην έχουμε νερό. Ο Δήμος υποχρεούται να μας χρηματοδοτήσει».

Οι κάτοικοι του Αμονιού πληρώνουν 80 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε οικιστή, μεσω υδροόφρων οι οποίοι τροφοδοτούνται με νερό από μια δεξαμενή  που είναι στα όρια του οικισμού σε απόσταση λιγότερο απο 3 χιλιόμετρα.  Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου πλήρωναν 100 ευρώ για τροφοδοσία νερού από δεξαμενή σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

 

 

 

Ο μέσος δημότης πληρώνει 0,23 ευρώ το κυβικό ενώ εμείς 16 ευρώ

 

Οι κάτοικοι δήλωσαν πως πληρώνουν εικοσιπέντε φορές πάνω το κυβικό συγκριτικά με τους δημότες Κορίνθου. Αναφερόμενοι στον Δήμο Κορινθίων τονίζουν πως θα επιμείνουν – και ας πάρει κι άλλο χρόνο- και θα  επιζητούν βοήθεια:  «Δεν περιμένουμε κάποιον με μαγικό ραβδάκι να μας δώσει λύση, θα πετύχουμε τον στόχο μας προσωρινά και σε δεύτερο χρόνο μόνιμα».  Αρμόδιοι εκπρόσωποι των κατοίκων Αμονιού έχουν υποβάλει αίτημα προς το Δήμο Κορινθίων, στις 2 Αυγούστου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια καθώς και την απόγνωσή τους.

 

 

«Δε θα έχουμε νερό να σβήσουμε τη φωτιά στα σπίτια μας»

 

Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία προχώρησε μόνιμος κάτοικος στον Real Fm, o οποίος κατήγγειλε στον αέρα πως ο Δήμαρχος Κορινθίων αρνείται να τους παρέχει νερό  γιατί  δεν παίρνει ψήφους από αυτούς. Επίσης τόνισε πως: «Πρόκειται για εκμετάλλευση». Φωτογραφίζοντας τον κ. Βασίλη Νανόπουλο, Δήμαρχο Κορινθίων, συνέχισε λέγοντας πως: «Γίνονται έργα στο Σοφικό για την ακρίβεια δρόμοι και σε εμάς δεν κάνει  τίποτα. Εάν πάρουμε φωτιά ποιος θα έχει την ευθύνη;»

 

 

 

 

 

 

 

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

7 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

16 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

17 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

17 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

19 ώρες ago