Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας»

Ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις επενδύσεις ξένων εταιρειών στη χώρα, εγκαινιάζοντας το νέο data center της Lamda Hellix Digital Realty Company στο Athens Data Center Campus, στο Κορωπί.

Χαιρόμαστε όταν μεγάλες εταιρίες επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στη μεγάλη προσπάθεια η χώρα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό.

Όπως είπε το Athens Data Center ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία του, το  2015 λίγο πριν την επιβολή των capital controls και σήμερα εγκαινιάζεται το τρίτο data center και σύντομα το τέταρτο.

«Πολλά έχουν αλλάξει από τα χρόνια που μεσολάβησαν. Σήμερα η χώρα είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, που έχει δρομολογήσει το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να προσελκύει υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για την νέα ψηφιακή οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως μεγάλες εταιρείες, όπως η Digital Realty δεν δυσκολεύονται πια να έρθουν να εξαγοράσουν ελληνικές εταιρείες.

Η Lamda Hellix Digital Realty Companyγ είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και προσφέρει υπηρεσίες μέσω κέντρων δεδομένων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Chief Investment Officer της Digital Realty Gregory Wright, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix Digital Realty Απόστολος Κάκκος, ο Senior Director, Market Development της Digital Realty Mike Hollands και ο Chief Commercial και Technology Officer Alexandros Bechrakis. Τον χαιρετισμό του θα στείλει βιντεοσκοπημένο ο CEO της Digital Realty William Stein.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

6 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

7 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

7 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

7 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

8 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

8 ώρες ago