Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Λαζάρου: Η εστίαση δεν αντέχει άλλο κλείσιμο – Πώς σχολιάζει τις αποφάσεις για αμιγείς και μικτούς χώρους

Για τα μέτρα που που εξήγγειλε η κυβέρνηση αναφορικά με την εστίαση και τους αμιγείς και μικτούς χώρους μίλησε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Ο Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην “Covid free” εστίαση που αναμένεται να δημιουργηθεί στη χώρα, για τον εμβολιασμό όσων εργάζονται στην εστίαση αλλά και το μέλλον της σε περίπτωση ενός τέταρτου κύματος και ενός ακόμα lockdown.

Όπως λέει χαρακτηριστικά αυτό που προέχει είναι να διασφαλίζεται η υγεία στους χώρους εστίασης: «τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά και υγειονομικά προστατευμένα. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε άλλο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα μέτρα “γραμμένα”. Το περιθώριο που έχει δοθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα μας δώσει τον χρόνο να σκεφτούμε και να κάνουμε και αντιπροτάσεις για να δούμε πως αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει» λέει στο Eleftherostypos.gr ο Έλληνας σεφ.

Όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού των ανθρώπων που εργάζονται στην εστίαση ο Λευτέρης Λαζάρου και το τι θα πει στους δικούς του εργαζόμενους αναφέρει στο Eleftherostypos.gr πως « πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος ακόμα περισσότερο. Πρέπει να σεβαστούμε τον άλλον που λέει φοβάμαι. Όπως σέβομαι αυτόν έχει υψοφοβία  ή αυτόν που φοβάται να μπει στο ασανσέρ, έτσι σέβομαι και αυτόν που φοβάται να εμβολιαστεί. Πρέπει να λειτουργήσει κάτι, η πειθώ μου, να τον παρακαλέσω για την λειτουργία του εστιατορίου, για την προστασία της οικογένειας τους και των συναδέρφων του. Αυτό θέλω να πετύχω. Περιμένω να λειτουργήσουν τα πράγματα κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από το Φθινόπωρο ο κ Λαζάρου αναφέρει πως:  « Η εστίαση δεν θα αντέξει άλλο κλείσιμο. Δεν μπορεί να αντέξει κάτι άλλο. Αυτήν  την στιγμή είμαστε με ένα δεκανίκι και προσπαθούμε να δούμε πως θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε».

Τέλος όσον αφορά για το  μέλλον της εστίασης  αναφέρει πως «Αν όλα τελειώσουν γρήγορα θα είναι καλύτερα. Αν έρθει ένα τέταρτο κύμα τότε θα είναι ολέθριο. Θα μπουν λουκέτα. Πολλοί από τον χώρο αυτόν άλλαξαν κατεύθυνση. Έφυγαν από το επάγγελμα, γιαυτό και ακούμε “δεν έχω προσωπικό, ψάχνω προσωπικό, δεν ΄βρίσκω, δεν έχω σερβιτόρους”. Έγιναν λάθη από την πολιτεία αλλά έγιναν και λάθη τακτικής» λέει ο Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

11 ώρες ago

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή – Έως την Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Η Γ.Σ.Ε.Ε. και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια…

12 ώρες ago

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

12 ώρες ago

Καιρός Πάσχα: Δύο τα σενάρια – Τι να περιμένουμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για δύο επικρατέστερα σενάρια για τον καιρό του Μεγάλου…

12 ώρες ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

15 ώρες ago

Υπογραφή σύμβασης ανόρυξης γεώτρησης στην Π.Ε. Κορινθίας

Υπεγράφη η σύμβαση ανόρυξης γεώτρησης ΤΟΕΒ Πασίου, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ, στα γραφεία της Π.Ε. Κοριθνίας,…

17 ώρες ago