Το σχήμα και το χρώμα του καρπουζιού είναι αυτά που «δείχνουν» αν το φρούτο είναι ώριμο και ιδανικό για βρώση, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο αγρότης Χρήστος Μπακογιάννης από τη Βάρδα Ηλείας.
«Αυτό που πρέπει να ελέγχεται είναι η όψη του φρούτου, κατά πόσο είναι γυαλιστερό, αλλά και το αν έχει εξογκώματα» εξήγησε σχετικά. «Το χτυπάμε και ελέγχουμε τη ρίγα του. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο πιο γινωμένο είναι μέσα το καρπούζι», είπε.
Στο μεταξύ, 250.000 τόνοι καρπουζιού εξάγονται στην Ευρώπη μόνο από την Ηλεία.
Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…
Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…
Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…