Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Διαμαρτυρίες επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά – «Μας είπαν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

Στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι ναυτεργάτες παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη.

Οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Την ίδια ώρα η απεργία προκαλεί ταλαιπωρία στους πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και βλέπουν τα δρομολόγια που τους ενδιαφέρουν να μην πραγματοποιούνται και αναγκάζονται να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για άλλη ημερομηνία. Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, πολίτες δήλωσαν ότι δεν έλαβαν sms ούτε email από τις εταιρείες για τη σημερινή κατάσταση στο λιμάνι.

Αντίστοιχα όπως μετέδωσε το MEGA. Παράλληλα με τους ναυτεργάτες, βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ οι οποίοι δεν επιτρέπουν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία. Μιλώντας στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Μηχανικών, Θανάση Αγγελάκη, είπε πως σε όλα τα λιμάνια είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως όσα λέει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν ισχύουν και θα υπάρξει εργοδοτική αυθαιρεσία.

Παράλληλα όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΟΡΕΝ πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την απεργία, αφού όπως μετέδωσαν αρκετοί πολίτες είχαν ενημερωθεί από τις εταιρείες πως τα πλοία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται.

«Γνώριζαν πως δεν θα γίνουν δρομολόγια αλλά μας ενημέρωσαν να έρθουμε εδώ. Να κάνουμε τι; Να ασκήσουμε πίεση στην απεργία; Δεν βρίσκω άλλο λόγο για να ταλαιπωρούμαστε», είπε χαρακτηριστικά μία κυρία που περίμενε στα εκδοτήρια.

Δείτε βίντεο του OPEN:

Η απεργία που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε επίσης, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

6 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

7 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

8 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

8 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

8 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

9 ώρες ago