Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η ινδική μετάλλαξη «σαρώνει» τους μη εμβολιασμένους: Υπερδιπλάσιες οι πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου

Οι εικόνες από την Ινδία με χιλιάδες ανθρώπους να μεταφέρονται όπως-όπως στα νοσοκομεία και το σύστημα Υγείας της χώρας να καταρρέει, με νεκρούς να καίγονται σε αυτοσχέδια υπαίθρια κρεματόρια είχαν συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Οι εικόνες αυτές δεν ήταν τυχαίες. Όπως φαίνεται, η ινδική μετάλλαξη ή Δέλτα, είναι πιο μεταδοτική και προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα σε όσους προσβάλλονται. Έρευνα από τη Σκωτία δείχνει ότι όσοι προσβάλλονται από την ινδική μετάλλαξη, έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά σε σχέση με τη λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη ή Άλφα και άρα να καταλήξουν στο νοσοκομείο και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Βρετανία, ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν κάνει μόνο τη μία δόση, ή τη δεύτερη πριν περάσει το απαιτούμενο διάστημα για την επίτευξη της ανοσίας, καθώς και οι πολίτες που έχουν ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Strathclyde δημοσίευσαν την έρευνά τους στο Lancet, κάτι που σημαίνει ότι είναι πλέον επίσημη, έγκυρη και αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα εμβόλια τόσο της Pfizer, όσο και της AstraZeneca είναι αποτελεσματικά απέναντι στην ινδική μετάλλαξη ή Δέλτα, ωστόσο το mRNA της Pfizer δείχνει να είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα και να θέτει νέους όρους στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα να σταθεί όρθια στην πανδημία.

«Είναι ανάγκη να ενθαρρύνουμε και να ενισχύσουμε την πίστη όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις», δήλωσε σε δραματικούς τόνισε ο διευθυντής του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Σκωτίας, Τζιμ ΜακΜέναμιν.

Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων από τη Σκωτία, έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τα ποσοστά ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια απέναντι στην ινδική μετάλλαξη (Δέλτα) και σε σχέση με τη βρετανική μετάλλαξη (Άλφα).

Πιο συγκεκριμένα:

-Το Pfizer έδινε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 92% στη βρετανική μετάλλαξη. Στην ινδική μετάλλαξη, το ποσοστό πέφτει στο 79%.
-Το AstraZeneca έδινε αποτελσματικότητα σε ποσοστό 73% στη βρετανική μετάλλαξη. Στην ινδική μετάλλαξη, το ποσοστό πέφτει στο 60%.

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

17 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

18 ώρες ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

18 ώρες ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

19 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

19 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

19 ώρες ago