Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Τα σενάρια για τους γάμους, τις βαπτίσεις και την μουσική

Παράταση τουλάχιστον μια εβδομάδας έδειξαν οι λοιμωξιολόγοι για την νυχτερινή απαγόρευση,  για το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων αλλά και την χρήση μουσικής.

Η νυχτερινή απαγόρευση, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση είναι μέτρα που τηρούνται μόνον κατ’ όνομα καθώς δεν τηρούνται έχει προκαλέσει έναν προβληματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι επιστήμονες παρέπεμψαν για την ερχόμενη εβδομάδα τις όποιες αποφάσεις και τις ανακοινώσεις την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και, με δεδομένο πως η πορεία της πανδημίας ακολουθεί φθίνουσα πορεία ενώ την ίδια ώρα ο εμβολιασμός προχωρά ακάθεκτος δεν αποκλείεται τα δύο αυτά μέτρα να μας συνοδεύσουν και την ερχόμενη εβδομάδα και να καταργηθούν από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδικά, όμως, για την απαγόρευση κυκλοφορίας τα σενάρια είναι δύο. Είτε θα καταργηθεί πλήρως, είτε θα επεκταθεί σε πρώτη φάση κατά μία ώρα. Στον αντίλογο πάντως αρκετοί είναι αυτοί που λένε, εντός της κυβέρνησης πως η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας για παράδειγμα στην 01:30 την νύχτα είναι άνευ ουσίας και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις εστίασης παρά θα λύσει.

Από 1ης Ιουλίου πάντως, φαίνεται πως και ο κλάδος των επιχειρήσεων εστίασης θα «ανασάνουν». Το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αναμένεται να καταργηθεί εντός του μήνα και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στο πλαίσιο διεξαγωγής της δεξίωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αποκλείεται οι αποφάσεις που θα λάβουν αυτή την εβδομάδα οι επιστήμονες να μας φέρουν προ δύο σεναρίων όσον αφορά τις δεξιώσεις γάμων και τις βαφτίσεις.

Είτε η δεξίωση θα γίνεται δίχως κανέναν περιορισμό παρά μόνον τα τετραγωνικά του εξωτερικού χώρου, είτε ανώτατο όριο 200 ατόμων. Και στις δύο περιπτώσεις εννοείται πως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα υπάρχει ούτε περιορισμός στην ώρα, ούτε απαγόρευση μουσικής και χορού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

8 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

9 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

9 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

9 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

9 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

9 ώρες ago