Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Χανιά: Τι λένε οι δικηγόροι του ιδρύματος για την υπόθεση-θρίλερ

Ενα θρίλερ με θύματα -εάν αποδειχθεί- ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους σε ιδιωτικό Γηροκομείο εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στα Χανιά, με τις αστυνομικές αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως σε δεκάδες «περίεργους», όπως καταγγέλλεται, θανάτους τροφίμων στον οίκο ευγηρίας που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Η επιχείρηση, δια του δικηγόρου της, αρνείται τα όσα ακούγονται. Υποστηρίζει ότι όλα έχουν γίνει όπως πρέπει, πως δεν υπήρξε ούτε παραμέληση, ούτε διασπορά κορωνοϊού, ούτε συγκάλυψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

(1)Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00 /22-4-21-Αναρτήσεις ανώνυμες σε κάθε μορφής «διαμορφωτή» της κοινής γνώμης».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το flashnews.gr καμία ένδειξη που να δηλώνει ότι υπήρξαν χτυπήματα ή εν πάση περιπτώσει κάποιου είδους τραυματισμός δεν υπήρχαν, σε πρώτο επίπεδο, στην χτεσινή ιατροδικαστική εξέταση που διήρκησε για πολλές ώρες και από τέσσερις ιατροδικαστές, στη σορό ηλικιωμένης, τροφίμου οίκου ευγηρίας στα Χανιά για τον οποίο είναι σε εξέλιξη έρευνα για αξιόποινες πράξεις.

Oι περισσότερες επίσημες καταγγελίες για το γηροκομείο που έχουν φτάσει στις αρμόδιες αρχές σοκάρουν, καθώς αναφέρονται όχι μόνο σε ελλιπή φροντίδα και σίτιση, αλλά σε εικόνες με δεμένους γέροντες και γερόντισσες στα κρεβάτια, κατάκοιτους με κατακλύσεις χωρίς καμία υποστήριξη.

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας ζήτησε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου 68 ηλικιωμένων που σημειώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο στο γηροκομείο.

Το ύποπτο της υπόθεσης είναι, όπως καταγγέλλεται, ότι σε όλες τις ληξιαρχικές πράξεις αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πάντως, η συγκεκριμένη δομή άρχισε να απασχολεί τις αστυνομικές αρχές αρκετό καιρό τώρα, με τις καταγγελίες να είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετές, ενώ όλες αμφισβητούν τα αίτια θανάτου της ανακοπής καρδιάς. Αλλωστε, οι πρώτες καταγγελίες φέρεται να είχαν φτάσει στον εισαγγελέα πριν από περίπου δέκα χρόνια , ωστόσο η υπόθεση είχε μπει τότε στο αρχείο.

Πριν από περίπου ένα μήνα οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας κλήθηκαν και κατέθεσαν ενώπιον του εισαγγελέα. Ωστόσο, μετά από έρευνα των αστυνομικών αρχών δεν διαπιστώθηκαν ακατάλληλες συνθήκες, παρ’ όλα αυτά εκτιμάται ότι οι ιδιοκτήτες είχαν προλάβει να καλύψουν την εικόνα καθώς ήταν ενήμεροι για την επικείμενη επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία ώστε να ριχτεί φως στην πρωτόγνωρη αυτή υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν ή όχι πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Η ιστορία έχει προκαλέσει σοκ στη κοινωνία των Χανίων καθώς, όπως λένε ντόπιοι, έχει να κάνει με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που το μόνο που χρειάζονται είναι φροντίδα και υποστήριξη από όλους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Συνελήφθησαν -42- άτομα, προσήχθησαν…

3 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

4 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Δράση «για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων» σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί την Κυριακή 26 Μαΐου & ώρα 20:00μ.μ. στην Πλατεία Παναγή…

5 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

5 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο…

6 ώρες ago

Γαλάζιες σημαίες: Πρωτιά για την Κορινθία – 15 γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του νομού

  Το διεθνές βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας για τη φετινή χρονιά κέρδισαν 625 Ελληνικές…

7 ώρες ago