Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σαρώνουν πάνω από 100 βίντεο με τους φονιάδες

Περισσότερα από 100 βίντεο έχουν συλλέξει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής από την περιοχή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και από το δρομολόγιο που είχε ακολουθήσει.

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό αναλύεται, εξετάζεται και αξιολογείται, ενώ σε ένα από αυτά, 3-4 λεπτά μετά τη δολοφονία, αναδεικνύονται η σωματοδομή και η κατεύθυνση διαφυγής τους. Η καταγραφή έχει γίνει στις 14:31 το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου 2021, στην οδό Μεγίστης στον Αλιμο, σχεδόν τρία οικοδομικά τετράγωνα, απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο, μακριά από τον τόπο της δολοφονίας. Το δίτροχο κινείται με κατεύθυνση τη Λ. Ποσειδώνος, φαίνεται να στρίβει δεξιά προς Πειραιά, όπως αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επίπλων και ταχυφαγείου.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως το συγκεκριμένο κοινό δίτροχο έχει κλαπεί πρόσφατα και δεν αποκλείουν να το έχουν ποντίσει σε θαλάσσια περιοχή εξαφανίζοντας γενετικά ευρήματα.

Υποθαλάσσια έρευνα

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να χρησιμοποιηθεί και υποθαλάσσιος ανιχνευτής μετάλλων, ένα ιδιότυπο σόναρ, για τον εντοπισμό του σε θαλάσσιες περιοχές κοντά στον Αλιμο, σύμφωνα με τη διαδρομή διαφυγής που έχουν χαρτογραφήσει οι αστυνομικοί. Από αρκετά βίντεο απεικόνισης των δραστών, οι αστυνομικοί φαίνεται να επιβεβαιώνουν μακροσκοπικά την πιθανότητα να φορούν και οι δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ενώ σε πολλά σημεία της διαδρομής, ο συνεπιβάτης-εκτελεστής φέρεται να έχει ακόμη ανάμεσα στα πόδια του το πιστόλι με τον σιγαστήρα. Από τη σωματομετρική προσομοίωση εκτιμούν ότι ο συνεπιβάτης-εκτελεστής είναι περίπου 1,80 και ο οδηγός 1,75.

Η αστυνομική έρευνα θα υποβοηθηθεί και από λογισμικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το γνωστό Intelligence 2 (i2), Νοημοσύνη 2. Είναι το σύστημα ανάλυσης δεδομένων που είχαν προμηθευτεί οι διωκτικές αρχές στο πλαίσιο εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη», το οποίο έχει αναβαθμιστεί. Αυτό το σύστημα τροφοδοτείται με πληροφορίες, στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις, ονόματα, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων και κυρίως αριθμούς κινητών τηλεφώνων που προκύπτουν από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Το σύστημα δίνει «κόκκινες» ενδείξεις στην περίπτωση σύνδεσης δεδομένων. Μπορεί να αναδείξει παράλληλες επικοινωνίες, κεραίες εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που τις έκαναν, το επίμαχο χρονικό διάστημα, όπως επίσης πριν και μετά τη δολοφονία.

Κλεμμένο Beverly

Περισσότερες από 30 πληροφορίες για το μαύρο Beverly των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν δεχθεί και ερευνήσει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. «Είδα ένα κάτω από το σπίτι μου», «σε μία πυλωτή είδα ένα που του μοιάζει», είναι μερικές από τις σχετικές πληροφορίες. Ο εντοπισμός του είναι σημαντικός, αναφέρουν οι αστυνομικοί, καθώς από τη μία θα μπορούσε να αναδείξει την περιοχή κλοπής του και να επεκτείνει τις έρευνες σε αυτή, και από την άλλη πιθανά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Διψήφιος είναι ο αριθμός των κλεμμένων Beverly που έχουν καταγγελθεί έως και πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρήκαν τη βολίδα που είχε καρφωθεί στο αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ και όπως ήταν αναμενόμενο προέρχεται από το ίδιο εννιάρι πιστόλι της δολοφονίας του, ενώ και οι δύο οπές στην τοιχοποιία πολυκατοικίας εκτιμάται πως προέρχονται από τις δύο άστοχες βολές του δολοφόνου. Από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν ανακτηθεί κάποια στοιχεία, όπως επαφές και επικοινωνίες του με άτομα που δεν αποκλείεται να κληθούν από αξιωματικούς του αρμόδιου τμήματος, προκειμένου να συζητήσουν… Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν λάβει 22 καταθέσεις ατόμων, αυτοπτών μαρτύρων και άλλων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η δικογραφία της ΕΥΠ

Παράλληλα, έχουν στην κατοχή τους ένα μέρος από το προσωπικό χειρόγραφο και ηλεκτρονικό αρχείο του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν και τη δικογραφία της ΕΥΠ, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν φυσικές και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις ατόμων την περίοδο του 2016, που είχαν απασχολήσει για ποινικά αδικήματα, όπως επίσης απόστρατων, απότακτων και εν ενεργεία αστυνομικών, με αντικείμενο της έρευνας ένα δαιδαλώδες κύκλωμα διαφθοράς, σύμφωνα με τις αναφορές της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Από εκεί αναζητούν ενδεχόμενες επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ, σχετικές με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, από τις οποίες εξετάζεται αν προκλήθηκαν έντονες τριβές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτήν την ακατανόητη δολοφονική ενέργεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

8 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

9 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

9 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

9 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

9 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

9 ώρες ago