Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι – Δείτε πού θα βρέξει

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά, ενώ στα νότια θα διατυρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας στην Κρήτη και τους 25 βαθμους Κελσίου.

Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ως αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων προβλέπεται να προκληθεί πολύ υψηλός κυματισμός στις ίδιες περιοχές.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Αναλυτικά για σήμερα

Στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο θα εκδηλωθούν λασποβροχές που κατά τόπους θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά αργά το βράδυ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 10 έως 20 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ασθενείς παροδικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-04-2021

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, γρήγορα στα υπόλοιπα δυτικά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στα κεντρικά και τη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

2 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

2 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

2 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

2 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

2 ώρες ago