Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισπρακτική παρενοχλεί ηλικιωμένο που νοσηλεύεται σε MEΘ με κορονοϊό

Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αλβανός, προχώρησε σε μια εξοργιστική καταγγελία, γνωστοποιώντας ότι ένας φίλος και παράλληλα πελάτης του υφίσταται συστηματική παρενόχληση από δικηγορικό γραφείο-εισπρακτική, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει ότι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νοσοκομείου με κορονοϊό.

Όπως σημειώνει ο κ. Αλβανός , μιλώντας στη ιστοσελίδα grtimes.gr, ενώ o ηλικιωμένος πελάτης του νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με σοβαρά συμπτώματα κορoνοϊού και δίνει μάχη για τη ζωή του, υπάλληλοι του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου– εισπρακτικής, συνεχίζουν να του τηλεφωνούν και να τον ενοχλούν, αν και τους έχει επισημάνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει διότι βρίσκεται στο νοσοκομείο.

“Μου έστειλε μήνυμα ότι τον καλούν από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και πως τους λέει, «παιδιά είμαι στην εντατική, έχω covid, είμαι στο νοσοκομείο» και συνεχίζουν να τον καλούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλβανός τονίζει επίσης ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ότι οι εισπρακτικές συνεχίζουν να ασυδοτούν. «Ενώ στην ουσία έχουμε το υπουργείο Ανάπτυξης, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τους, δικηγορικούς Συλλόγους, στην ουσία δεν υπάρχει προστασία των δανειοληπτών. Αυτό που έλεγαν οι Ρωμαίοι. Όταν υπάρχουν πολλοί νόμοι δεν υπάρχει νόμος», επισημαίνει.

Ο δικηγόρος εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή σε σχέση με το γεγονός, καθιστώντας σαφές ότι σκοπεύει να κινηθεί με αγωγή εναντίον των υπαιτίων, μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του φίλου και πελάτη του. «Συνεχίζουν να τον καλούν μολονότι τους είπε ότι νοσηλεύεται και ενώ η υπόθεση του εκκρεμεί με τον νόμο Κατσέλη. Δηλαδή δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να τον καλούν, αλλά και λόγο να είχαν, ο άνθρωπος δίνει μάχη για τη ζωή του… Θα ασχολείται με αυτά;» διερωτάται.

Σύμφωνα με τον Κ. Αλβανό, οι συγκεκριμένες πρακτικές παραβιάζουν σειρά δικαιωμάτων των πολιτών, όπως τα προσωπικά δεδομένα, καθώς αν κάποιος δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να επικοινωνούν μαζί του (ανακαλεί με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε συγκατάθεση είχε δώσει νωρίτερα) παραβιάζεται το πλαίσιο για το GDPR.

Την ίδια στιγμή η νομοθεσία περί εισπρακτικών επιτρέπει μόνο μια επικοινωνία ανά δύο ημέρες και απαγορεύει περισσότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ και με βάση το ειδικότερο πλαίσιο που διέπει τον κώδικα των δικηγόρων, αν κάποιος δηλώσει ρητά δύο φορές ότι δεν θέλει να τον καλείς, ο δικηγόρος είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί και να σταματήσει.

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

5 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

5 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

6 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

13 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

14 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

16 ώρες ago