Categories: ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Συγκινεί ο 22χρονος που «έντυσε» στα γαλανόλευκα την όπερα του Σίδνεϊ

Ένας νεαρός Ελληνοαυστραλός κίνησε γη και ουρανό για να δει την Όπερα του Σίδνεϊ να φωτίζεται με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Όταν άκουσε ότι η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας «χρειάζεται» 50 χιλιάδες δολάρια για το έργο της φωταγώγησης ο Κώστας Δάντος (Costa Dantos) «το πήρε προσωπικά» όπως λέει.

Ο 22χρονος ξεκίνησε εκστρατεία στο διαδίκτυο με θέμα «Make the Sydney Opera House Greek Flag display free for Independence Day 25 March 2021!» (Ας φωταγωγήσουμε δωρέαν την Όπερα του Σίδνεϊ με την ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου του 2021).

Κύριος στόχος του όπως λέει ήταν να φωταγωγηθεί η Όπερα του Σίδνεϊ για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και να προβληθούν παράλληλα και οι Έλληνες της Αυστραλίας που τιμάνε τις ρίζες τους.

Ο ίδιος Κώστας είναι δραστήριο μέλος της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας του Σίδνεϊ.

Εκτελεί χρέη Ταμία στην Αδελφότητα Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης» της Νέας Νότιας Ουαλίας, ειναι γραμματέας της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας «Καραϊσκάκης» στην ίδια πολιτεία, εκπρόσωπος της Πανμακεδονικής Ένωσης Νέας Νότιας Ουαλίας, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της (Ελληνικής) Μακεδονικής Αδελφότητας «Παύλος Μελάς» και ιδρυτής του νεοσύστατου Πανμακεδονικού Συλλόγου Νεολαίας «Βασιλιάς Φίλιππος ΙΙ». Είναι επίσης ενεργό μέλος στην Ελληνορθόδοξη Ενορία των Αγίων Αποστόλων στο Χάμιλτον.

«Είμαι πολύ παθιασμένος με την ελληνική μου κληρονομιά, ιδιαίτερα ως Έλληνας τρίτης γενιάς που γεννήθηκε εδώ και δεν έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα για πολλούς λόγους, όπως είναι και η πανδημία του κορονοϊού φέτος” λέει στο

Μεγάλωσε όπως λέει στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Σίδνεϊ που έχει μεγάλο ελληνικό πληθυσμό και η διατήρηση της ελληνικότητάς του ήταν αναπόφευκτη.

Δηλώνει πολύ περήφανος που αντλεί την καταγωγή του από τη Χαλκιδική από την πλευρά του πατέρα του, την Καρδίτσα από την πλευρά της μητέρας του, ενώ έχει ρίζες όπως λέει και στην Τένεδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

22 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago