Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος… Ένα παραδοσιακό γλύκισμα που με λίγα υλικά μπορεί να γεμίσει αρώματα στο σπίτι σας.
Υλικά
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. λάδι
2,5 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1/2 φλιτζ. σταφίδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Διαδικασία
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίτε το λάδι και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και την σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και ρίχνετε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Τον σερβίρετε σε μπολ ή τον βάζετε σε φόρμα του κέικ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.
Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…
«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…
Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…
Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…