Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνίδα στους 20 επιφανείς διανοούμενους του Συμβουλίου ΟΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η ομογενής από τη Νότια Αφρική, Ελίζαμπετ Σιδηροπούλου, βρίσκεται ανάμεσα στις 20 διακεκριμένες προσωπικότητες, γνωστές παγκοσμίως για την επιστημονική πρωτοπορία τους στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, που θα αποτελέσουν το δεύτερο Yψηλού Eπιπέδου Συμβουλευτικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τις οικονομικές και κοινωνικές υποθέσεις, το οποίο έχει συσταθεί από το αρμόδιο τμήμα του ΟΗΕ (DESA).

Η Ελίζαμπετ Σιδηροπούλου είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων της Νοτίου Αφρικής (SAIIA) από το 2005. Μιλάει άπταιστα ελληνικά, έχει περισσότερα από 26 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων και είναι ειδική στην εξωτερική πολιτική της Νότιας Αφρικής, στη Συνεργασία Νότου-Νότου και στον ρόλο των αναδυόμενων δυνάμεων στην Αφρική, ενώ είναι επίσης τακτική σχολιάστρια στα νοτιοαφρικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρεται στο προφίλ της στη σελίδα του SAIIA.

Στα επόμενα δύο χρόνια, το Συμβούλιο θα συνδράμει τα Ηνωμένα Έθνη σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και θα ενισχύσει την επίδρασή τους σε πολιτικές τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι αποτελούμενο από μία ευρεία ομάδα εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο, το Συμβούλιο θα συνεργαστεί στενά με το Tμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων του ΟΗΕ (DESA) προκειμένου να προσφέρει καθοδήγηση και συγκεκριμένες προτάσεις στον γενικό γραμματέα ΟΗΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες και μέλλουσες κοινωνικό-οικονομικές προκλήσεις στη μετά τον COVID-19 κόσμο, αλλά και να προωθήσει τη Δεκαετία Δράσης για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το πρώτο Συμβουλευτικό Συμβούλιο είχε δημιουργηθεί τον Ιούνιο του 2018 ως ένα σημαντικό στοιχείο των προσπαθειών να υποστηριχθούν τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών οι παρεμβάσεις και προβλέψεις του Συμβουλίου συνέβαλαν στο να βελτιωθεί η κατανόηση από την DESA μερικών εκ των πιο φλεγόντων οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που διαμορφώνουν τον κόσμο μας και ενέπνευσαν τα Ηνωμένα Έθνη να καινοτομήσουν στην έρευνα των πολιτικών.

Το πρώτο Συμβούλιο άφησε πίσω του την κληρονομιά μίας έκθεσης με τίτλο «Nα Ανακάμψουμε Καλύτερα – Οικονομικές, Κοινωνικές προκλήσεις και Ευκαιρίες για να προωθήσουμε την Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

14 λεπτά ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

17 λεπτά ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

19 λεπτά ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

43 λεπτά ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

46 λεπτά ago

Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών Για τις υποθέσεις αυτές…

50 λεπτά ago