Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο αλλά αληθινό: Υψηλές οι πληρότητες σε τουριστικούς προορισμούς παρά το lockdown

Απίστευτο αλλά αληθινό. Παραμένουν ακόμη υψηλές οι πληρότητες σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας σε καταλύματα τύπου Airbnb για την περίοδο των εορτών.

Με βάση το δεδομένο ότι οι καταναλωτές δύνανται να ακυρώσουν 1 ημέρα πριν από την άφιξή τους, υψηλό φαίνεται να είναι το αποτύπωμα της διάθεσης για ταξίδι εν μέσω lockdown για την περίοδο των εορτών. Τώρα υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας η πληρότητα συνολικά ήταν γύρω στο 60%!

Οσον αφορά στα ξενοδοχεία, απολύτως παράλογο είναι να παραμένουν ανοικτά τα καταλύματα τύπου Airbnb σε ορεινούς προορισμούς μολονότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Εντονη ήταν και η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Μέχρι πρότινος η ζήτηση κυρίως από τις δύο μεγαλύτερες δεξαμενές άντλησης πελατείας, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ήταν στο κόκκινο, αλλά η αποσαφήνιση από την Πολιτεία ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν οι μετακινήσεις κατά τις εορτές ανάγκασε τους περισσότερους να ανακρούσουν πρύμναν.

Tην ίδια ώρα τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται επί ξυρού ακμής, χάνουν το 35% κατά μ.ό. του τζίρου τους, αφού δεν θα υπάρχουν ταξίδια ούτε για το εξωτερικό (για παράδειγμα, «ανοίγουν» Μ. Βρετανία, Αυστρία και Ελβετία αλλά η καραντίνα 10 ημερών που επιβάλλεται από την Πολιτεία άμα τη επιστροφή των Ελλήνων τουριστών από τις 18 Δεκεμβρίου καθιστά το ταξίδι σχεδόν απαγορευτικό) ούτε για το εσωτερικό και η επόμενη ημέρα προμηνύεται αβέβαιη για μεγάλο αριθμό εξ αυτών.

Οπως προαναφέρθηκε, ικανοποιητική ζήτηση καταγραφόταν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας εν όψει των Χριστουγέννων, με την πληρότητα στα ακίνητα που διατίθενται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb να αγγίζει ακόμη και το 97% ενάμιση μήνα πριν από τις γιορτές, παρά την πανδημία.

Χωρίς να πτοούνται από την πανδημία και το lockdown, αρκετοί ήταν οι Ελληνες ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει από τα μέσα Οκτωβρίου τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, επιλέγοντας κάποιον δημοφιλή προορισμό εντός των ελληνικών συνόρων. Οι κρατήσεις αφορούσαν ολόκληρα διαμερίσματα, σαλέ και βίλες, με παράγοντες της αγοράς να επισημαίνουν ότι η πληρότητα είχε απογειωθεί, καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων που ενοικιάζονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν είναι μεγάλος.

Πρωταγωνιστής η Αράχοβα

Οι περισσότεροι εκδρομείς επέλεξαν τα χρονικά διαστήματα από 24/12 έως 27/12 και από 30-31/12 έως 3/1/2021 για τις κρατήσεις τους, οι οποίες αφορούν ως επί το πλείστον αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, βίλες και σαλέ, με στόχο να αποφευχθεί ενδεχόμενος συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

Σημειώνεται ότι τη φετινή χρονιά οι κρατήσεις για τις χειμερινές διακοπές από τους εκδρομείς πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι κρατήσεις πραγματοποιούνταν μετά τα μέσα Νοεμβρίου και πολλές φορές ακόμη και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Τέλος, θεωρητικός πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς μπορεί να χαρακτηριστεί η Αράχοβα με τις πληρότητες ακόμη και 1,5 μήνα πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων να έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Έρχεται το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σούμο σε συνεργασία με τη Πανελλήνια…

7 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

7 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

7 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

7 ώρες ago

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας…

7 ώρες ago

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για το μήνα Απρίλιο 2024

Αποτελέσματα και δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, για…

7 ώρες ago