Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τι αναζήτησαν το 2020 οι Ελληνες στο Google: Τσιόδρα, Χαρδαλιά, κορωνοϊό, Τραμπ και συνταγές -Δείτε αναλυτικά

Ενας αστεϊσμός λέει πως όταν στο μέλλον θα συμπληρώνουμε τα βιογραφικά μας, δίπλα από το 2020 θα γράφουμε «πλέναμε τα χέρια μας».

Oμως η αλήθεια, όπως και η ζωή, είναι πάντα πιο πολύπλοκη. Ενας καλός καθρέφτης όλων όσα μας στεναχώρησαν, μας φόβισαν αλλά και μας διασκέδασαν ή μας δυσκόλεψαν τη χρονιά που φεύγει είναι οι αναζητήσεις μας στο Google Search.

Με την καθημερινότητά μας να περιστρέφεται γύρω από τον κορωνοϊό, είναι αναμενόμενο ότι στην κορυφή σχεδόν όλων των κατηγοριών αναδεικνύονται τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που συνδέθηκαν με το θέμα της χρονιάς.

Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ σταθερά υψηλά παρέμειναν όλα τα θέματα που αφορούν την πανδημία. Είτε βρισκόμασταν εκτός σπιτιού, όπως ρωτούσαμε πού είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, είτε κλεισμένοι μέσα, οπότε αναζητούσαμε συνταγές για ψωμί, τσουρέκια και… Dalgona Coffee, είτε εγκλωβισμένοι στο τηλε-σύμπαν, οπότε πασχίζαμε να ανακαλύψουμε το webex.

Ιδιαίτερα δημοφιλής φέτος ήταν η κατηγορία με τις αναζητήσεις καταστημάτων πρώτης ανάγκης που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι μας, αφού τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεπαν -και ακόμα δεν επιτρέπουν- τις μετακινήσεις εκτός δήμου ή περιφέρειας.

Οσο όμως και αν ο κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας, υπήρξαν και άλλα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα όπως οι αμερικανικές εκλογές, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το μεταναστευτικό, η μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, η υπόθεση της πρωτοφανούς επιθέσεως με βιτριόλι στη νεαρή Ιωάννα είναι μερικά μόνο από αυτά που έψαξαν οι Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα.

Και όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο Year In Search της Google, έτσι και φέτος καταθέσαμε τις απορίες μας αναζητώντας απαντήσεις για λέξεις ή συνταγές που δεν γνωρίζουμε.

Ετσι μάθαμε πώς φτιάχνεται ο viral καφές της χρονιάς, ο Dalgona Coffee, που βρέθηκε στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας. Με ένα γρήγορο google search ανακαλύψαμε πως πρόκειται για τον καφέ που έκανε θραύση σε Tik Tok και Instagram, πως ξεκίνησε από τους Νοτιοκορεάτες που κλεισμένοι στα σπίτια τους αναζητούσαν νέες ιδέες και πως τελικά η παχύρρευστη υφή του θυμίζει το κλασικό ελληνικό φραπόγαλο!

Παράλληλα, η λέξη «επακούμβηση» αποτέλεσε το αντικείμενο της απορίας χιλιάδων Ελλήνων χρηστών. Πρόκειται για τη λέξη που μπήκε στη ζωή μας -μαζί με την τουρκική επιθετικότητα- μετά τη σύγκρουση της φρεγάτας «Λήμνος» με το «Κεμάλ Ρέις». Επακούμβηση. λοιπόν, είναι η ήπια πρόσκρουση πλοίων.

Τα υπόλοιπα στο Goggle.

eleftherostypos.gr 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

 

hlektragr

Recent Posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

4 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

5 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

5 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

7 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

7 ώρες ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

7 ώρες ago