ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σοκ και δέος με 1259 κρούσματα, 102 διασωληνωμένους, 12 νεκρούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται εκτάκτως στην ενημέρωση, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας καταγράφηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το εφιαλτικό νούμερο των 1.259 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης ανακοινώθηκαν 12 νεκροί και 102 διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα, 7 νεκρούς και 95 διασωληνωμένους.

Tσιόδρας: Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown

Στη συνέχεια ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως περισσότερο από την γλώσσα των μέτρων μιλάει η γλώσσα της συνείδησης.

Τόνισε πως είναι αδύνατο να ελεγθεί η διασπορά του ιού. «Δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Εξακολουθούμε να παλεύουμε με μέτρα. Δεν μου είναι ευχάριστο να φορούν μάσκα όλοι», ανέφερε στη συνέχεια.

Ακόμη, είπε πως «θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown με τις συνέπειες που έχει αυτό, δεν μπορούμε όμως να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός. Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας , ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα».

Ο καθηγητής ανέφερε πως οι ειδικοί περίμεναν να είναι χειρότερα τα πράγματα στο 2ο κύμα της πανδημίας. Ο κ. Τσιόδρας έστειλε το μήνυμα πως «είναι η ώρα της συνείδησης, το θέμα της ευθύνης κουράζει. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές».

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση τόνισε πως από τα 1.259 κρούσματα τα 295 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 291 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι σαφείς οι ενδείξεις επέκτασης της νόσου είπε το μέλος της Επιτροπής και τόνισε με έμφαση ότι είναι προ των πυλών η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε αναφορά και στην αυριανή εθνική επέτειο: «Μια ιστορική ημέρα, με ιστορικές μνήμες ανδριοσύνης απέναντι στον φασισμό. Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, η φωνή της συνείδησης». Υποστήριξε επίσης πως είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει την πορεία της πανδημίας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολους μήνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

14 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

15 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

15 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

15 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

16 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

16 ώρες ago