ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα

Απόφαση που οδηγεί στη φυλακή τον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, εξέδωσε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση στην φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λάγος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών. Την ίδια ποινή επεφύλαξε το δικαστήριο στους δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργο Πατέλη και Αναστάσιο Πανταζή, καθώς επίσης και σε μερίδα καταδικασθέντων για την ανθρωποκτονία Φύσσα.

Αντίθετα με βάση την απόφαση για 12 η ποινή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγη ώρα θα γνωρίζουν τους όρους που θα τους επιβληθούν μέχρι το Εφετείο. Μεταξύ αυτών οι πρώην βουλευτές. Αναστολή δόθηκε στους Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Ζαρούλια και Κουκούτση.

Στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που πήραν αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της εμφάνισης στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών όπου κατοικούν κάθε 1η και 16η του μήνα. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στους άλλους 7 που ελαβαν αναστολή.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στην Αστυνομία λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος, βγήκε από το σπίτι του, δήλωσε ότι «είναι περήφανος που πάει φυλακή για τις ιδέες του» και επέστρεψε στο σπίτι του συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Σαν σήμερα 21 Μαΐου

1819: Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης. 1864: Τα Επτάνησα προσαρτώνται στην…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024 τιμάται η μνήμη των Κωνσταντίνου και…

2 ώρες ago

Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Βραβεύθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου. Γιορτή ανακύκλωσης για τη βράβευση των…

16 ώρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης U15, που διεξήχθη στο Λουτράκι από τις…

16 ώρες ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου»

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού…

16 ώρες ago

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής | Δημήτρης Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το…

16 ώρες ago