Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ποια κρατητήρια και φυλακές περιμένουν τους Χρυσαυγίτες

«Αδειασαν» τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας για να… υποδεχθούν πρώην βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους θα επιβληθούν ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Τα κρατητήρια του 7ου ορόφου έχουν χωρητικότητα περίπου 80 ατόμων και για τις ανάγκες κράτησης των καταδικασμένων στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος μετακινήθηκαν κάποιοι άλλοι κρατούμενοι προκειμένου να κρατηθούν οι «θέσεις».

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση και τους 69 κατηγορουμένους, 25 από τους οποίους σε ασφυκτικό κλοιό. Οι μικτές ομάδες συλλήψεων, απαρτιζόμενες από 3-4 αστυνομικούς η κάθε μία, έχουν σχηματιστεί και αναμένουν από τη γραμματεία του δικαστηρίου τα αποσπάσματα των αποφάσεων και τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης προκειμένου να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις εντοπισμού και συλλήψεων των καταδικασμένων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι περισσότεροι από τους μισούς καταδικασμένους θα εμφανιστούν αυτοβούλως σε τοπικά τμήματα ασφαλείας ακόμη και στα κεντρικά γραφεία της Αντιτρομοκρατικής ή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να δείξουν «καλή διαγωγή», την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν αργότερα σε αιτήσεις αποφυλακίσεων.

Από τη στιγμή που θα συλληφθούν ή θα παρουσιαστούν μόνοι τους, αρχικά θα οδηγηθούν στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου έχουν διαμορφωθεί χώροι των κρατητηρίων για να «φιλοξενήσουν» προσωρινά τους συλληφθέντες, οι οποίοι θα διαχωριστούν ανάλογα με το επίπεδο των σχέσεων που διατηρούν μεταξύ τους, αν βρίσκονται δηλαδή σε ρήξη ή όχι. Από εκεί θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών, για τα σωφρονιστικά καταστήματα που έχει επιλέξει ο δικαστικός λειτουργός. Σημειώνεται πως το χρονικό διάστημα που το δικαστήριο συνεδριάζει για την απόφαση, για την εξέταση των ελαφρυντικών, τις συγχωνεύσεις και την ανακοίνωση των ποινών, τουλάχιστον 100 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανά 8ωρο, έχουν επωμιστεί τα μέτρα ασφάλειας μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Η ανακοίνωση των ποινών βρίσκεται στην τελική ευθεία με την αστυνομία να έχει προετοιμαστεί και για την ασφαλή «διαμονή» των ενόχων στις φυλακές που θα αποφασιστεί να μεταφερθούν. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, οι καταδικασμένοι θα μεταφερθούν σε φυλακές τύπου Β, όπως αυτές της Νιγρίτας Σερρών, Τρικάλων, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Κέρκυρας και Αγίου Στέφανου Πατρών. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα οδηγηθεί πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού ή Μαλανδρίνου.

Στο μεταξύ ο αστυνομικός σχεδιασμός εμπεριέχει και την αντιμετώπιση πιθανών αντιδράσεων, που σχετίζονται με το ενδεχόμενο χαμηλών ποινών σε βάρος κατηγορουμένων και τον μικρό αριθμό από αυτούς, που θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης το Μιναγιώτικο φράγμα

Στην τελική φάση των τευχών δημοπράτησης εισέρχεται το έργο του Μιναγιώτικου φράγματος. Το πρώτο δεκαπενθήμερο…

5 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι, από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

5 ώρες ago

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων :ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή…

5 ώρες ago

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας)

Δημοσιοποίηση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης Μελέτης «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κορινθίων (ΔΕ Σαρωνικού,Σολυγείας) Ο…

5 ώρες ago