Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα «ΝΕΑ»: «Κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε τη χώρα»

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, μίλησε για την προσφυγή στις κάλπες, αλλά και τον ανασχηματισμό.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σχολίασε, την Συμφωνία των Πρεσπών, το πλαίσιο των συνομιλιών με την Τουρκία και τις διερευνητικές επαφές, ενώ έδωσε απαντήσεις και για το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα που δεν είναι άλλο από την δίκη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος στο μεγάλο στοίχημα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός μιλά για το σχέδιο ανάκαμψης, δίνοντας έμφαση στη στήριξη των κοινωνικά ασθενών και τη μείωση των φόρων και των εισφορών.

Αναφορικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «κλείνει ένας κύκλος που τραυμάτισε την χώρα», ενώ χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου θαρραλέα επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε κλίμα επηρεασμού της δικαιοσύνης.

«Εγώ προσωπικά απείχα από οποιαδήποτε δήλωση. Όλο το προηγούμενο διάστημα ωστ΄σο δεν έπαψα να καταγγέλλω ότι η καθυστέρηση των τεσσεράμισι ετών επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ήταν παντελώς αδικαιολόγητη».

Για τον κορονοϊό

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε για τα της πανδημίας σημειώνοντας πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναφερόμενος δε, στο ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown».

Σχολιάζοντας το σύστημα Υγείας, ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν υπάρχουν ελλείψεις. Έχουμε κάνει περισσότερες από 6.000 προσλήψεις νοσηλευτών και επικουρικών γιατρών», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ΜΜΜ.

«Μία κριτική που μας ασκήθηκε αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και εμένα με ενόχλησαν κάποιες εικόνες συνωστισμού. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να προσθέσουμε λεωφορεία. Συνωστισμός παρατηρείται πλέον σε σχετικά λίγα δρομολόγια. Θα θέλαμε να μην παρατηρείται σε κανένα, αλλά…».

Για την Οικονομία

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τα της Οικονομίας σημείωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021, την οποία όπως είπε «πιστεύω ότι θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να την κάνουμε και μόνιμη». Παράλληλα σχολιάζοντας το κατά πόσο έχει προχωρήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «πρέπει να εγκριθεί από όλες τις χώρες, από όλα τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ».

Για τις εκλογές

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Έχουμε 158 βουλευτές και μία πολιτική αποδοχή που όπως κι αν την δει κανείς, είναι μεγαλύτερη από εκείνη της ημέρας των εκλογών. Θα ήταν πράξη οπορτουνισμού, που δεν μου ταιριάζει, αν σκεφτόμουν νέες εκλογές. Και δεν πιστεύω ότι θα μου προσφέρει κάτι πολιτικά».

Μιλώντας δε για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται να απαντήσει κάνοντας ωστόσο έναν παραλληλισμό. «Δίνουμε αυτή την στιγμή μία μάχη. Προτιμώ να βελτιώνω την απόδοση του στρατού, παρά να κάνω αλλαγές».

Για την Τουρκία

«Εγώ δεν ψάχνομαι για καβγά. Στην πρώτη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν τού πρότεινα ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου για βελτίωση των σχέσεών μας. Δυστυχώς τα επόμενα βήματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Και ασφαλώς το παράνομο «μνημόνιο» με τη Λιβύη, το οποίο παραβιάζει κατάφωρα τα ελληνικά κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

12 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

13 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

13 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

13 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

14 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

14 ώρες ago