Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Για μια ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok ξεσηκώθηκαν οι Ρομά σε όλη τη χώρα

Eπεισόδια και αποκλεισμοί δρόμων σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από Ρομά σε πολλά σημεία στην Αττική, την Πελοπόννησο, το Βόλο, το Αγρίνιο και τη Λαμία για το θάνατο του 18χρονου ομόφυλού τους από τα πυρά ενός 64χρονου άντρα στη Μεσσήνη. Ο νεαρός είχε εισβάλει σε σπίτι μαζί με άλλους δύο συνομήλικούς του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά του 64χρονου ιδιοκτήτη.Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά, Ευθύμη Δημητρίου, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του 64χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, μια ψευδής είδηση στο Tik Tok ότι ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ήταν η αιτία να συγκεντρωθούν εκατοντάδες εξαγριωμένοι Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας και να προκαλέσουν ένα πραγματικό χάος.

Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην πέσει στα «μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ο 18χρονος είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας, ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγέικα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

Δείτε βίντεο από τα Εξαμίλια:

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Κορινθία στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ζευγολατιού, όπου και οι Ρομά έκλεισαν την Εθνικη Οδό.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο:

Δείτε αποκλειστικές εικόνες από την Εθνική Οδό το απόγευμα της Παρασκυής:

Το ρεπορτάζ του Hlektra.gr στον ΑΝΤ1

Παράλληλα μεγάλη ένταση και επεισόδια, με φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, ξέσπασαν το απόγευμα τις Παρασκευής (09/10), με πρωταγωνιστές Ρομά τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν και επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας του 63χρονου στον ανακριτή, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου.

Δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέκλεισαν τον δρόμο ενώ από την πλευρά του Μενιδίου υπάρχουν και κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.

Ένταση όπως σημειώθηκε και στη Λαμία, από ρομά που έκαψαν λάστιχα, φώναζαν συνθήματα και έκλεισαν τη Λεωφόρο Ελευθερίας. Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Αλλά και στην Αχαΐα, δεν έλειψε η ένταση. Στα Σαγέικα, περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από την Τροχαία.

Προφυλακιστέος ο 63χρονος για το θάνατο 18χρονου

Εν τω μεταξύ προφυλακιστέος κρίθηκε ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου ρομά την περασμένη Δευτέρα (05.10.2020) στην κοινότητα Πιπερίτσα Μεσσηνίας. Κλειστοί δρόμοι και μποτιλιάρισμα σε πολλές περιοχές της χώρας από ρομά.

Σε όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ρομά, συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

17 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

17 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

17 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

17 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

17 ώρες ago