Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για θετικά κρούσματα σε νοσοκομεία και γηροκομεία

Οι νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού και ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων σε προσωπικό γηροκομείων και νοσοκομείων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δημιουργούν προβληματισμό και θέτουν σε εγρήγορση τις αρχές.

Την Παρασκευή σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 460 νέα κρούσματα με τα 207 κρούσματα στην Αττική και 117 στην Πέλλα (εκ των οποίων 114 αφορούν εργοστάσιο κονσερβοποιίας). Στους νεκρούς από τον κορονοϊό προστέθηκαν, όπως μετέδωσαν οι ειδήσεις της ΕΡΤ, 2 ακόμα γυναίκες που έχασαν σήμερα τη μάχη με τη ζωή. Πρόκειται για μια 50χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ και μια 92χρονη στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Στο νοσοκομείο Φλώρινας ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση για θετικό στο κορονοϊό εργαζόμενο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο όποιος, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές φορές δεν φορούσε μάσκα όσο δούλευε.

Για το περιστατικό, κατά το ρεπορτάζ, ενημερώθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φλώρινας προκειμένου να επιληφθεί του θέματος για τη συμπεριφορά του εργαζομένου που έβαλε σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους πολίτες με τους οποίους ερχόταν σε επαφή. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Διοίκηση έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ήδη έχει προχωρήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών του εργαζομένου, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, τόσο εντός όσο και εκτός του Νοσοκομείου Φλώρινας.

Στην Πέλλα, κλειστό θα παραμείνει για 10 ημέρες το εργοστάσιο κονσερβοποιίας, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν στην περιοχή γρήγορα τεστ ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ιχνηλατήσεις σε συγγενείς των εργαζομένων. Στην Έδεσσα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, υπό τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Εντείνεται η ανησυχία και για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα μετά και τον θάνατο ηλικιωμένου – θετικού στον κορονοϊό. Ένας ακόμη 66χρονος τρόφιμος του γηροκομείου με ύποπτα συμπτώματα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ωστόσο, βγήκε αρνητικός στα τεστ που υποβλήθηκε.

Νέος συναγερμός σε γηροκομείο, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα, καθώς εργαζόμενοι στη μονάδα βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αρνητικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 117 εργαζόμενοι που ελέγχθηκαν στο ΚΑΤ ενώ θετικός βρέθηκε ένας τραυματιοφορέας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

3 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

4 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

4 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

4 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

5 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

5 ώρες ago