ΕΛΛΑΔΑ

Κάηκε η Μόρια– Πάνω από 12.000 άτομα χωρίς στέγη

Τα χειρότερα σενάρια έγιναν πραγματικότητα στη Μόρια στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική.

Ο καταυλισμός κάηκε σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, ο οποίος μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ανέφερε οτι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιες στο ΚΥΤ, το οποίο εχει εκκενωθεί. Όπως σημείωσε, ζητούμενο αποτελεί αυτή τη στιγμή που θα στεγαστούν οι 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παραδέχθηκε ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να υπάρχει πλήρης έλεγχος των δομών.

Αφορμή για την πυρκαγιά αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: 𝚱ολυμβητικοί 𝚨γώνες «𝟑𝛐 𝚱ύπελλο 𝚰ωάννης 𝚲αζαρίδης»

Ο Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τους αγώνες Προαγωνιστικών και ΜΙΝΙ Κατηγοριών με…

13 ώρες ago

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο μαθητής

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σtτ σχολείο της Κηφισιάς, όταν, κατά την διάρκεια των εργασιών, πόρτα καταπλάκωσε…

13 ώρες ago

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου

Ο Μέγας Κωνσταντίνος Γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο…

15 ώρες ago

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

15 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

16 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

16 ώρες ago