Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κέρκυρας: Βρήκαν πιστόλια σε χώρους σκληρών Αλβανών κρατουμένων – Ερευνάται το ενδεχόμενο απόδρασης

Πιστόλια, ναρκωτικά, αυτοσχέδια μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο πτέρυγες των φυλακών της Κέρκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατόπιν πληροφορίας της Αντιτρομοκρατικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην έρευνα που έγινε σε κοινόχρηστους χώρους και κελιά, παρουσία της διευθύντριας του καταστήματος κράτησης και της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων- πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, μαχαίρι και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.
Επιμελώς κρυμμένα μέσα σε τοίχο σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και σιγαστήρας.
Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους: Τρία αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb).
Επίσης, στον προαύλιο χώρο, μέσα σε παπούτσι άγνωστου κρατουμένου, βρέθηκαν 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9 γραμμαρίων και 2 ξύλινα ρόπαλα.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ φυλακισμένων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η εκτίμηση είναι ότι απετράπη μαζική απόπειρα απόδρασης. Αρκετοί ισοβίτες εκτίουν την ποινή τους στη συγκεκριμένη φυλακή.

Τα όπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα είχαν τοποθετηθεί σε άνοιγμα στον τοίχο ενώ γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε βοήθεια από σωφρονιστικό υπάλληλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Βραδινές ώρες χθες (05-09-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-09-2020), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο πτέρυγες (κοινόχρηστους χώρους και κελιά) του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης και της Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων-πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο

πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,
μαχαίρι και
αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.
Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο
πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,
γεμιστήρας με (7) φυσίγγια και
σιγαστήρας.
Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους

(3) αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,
(2) κινητά τηλέφωνα και φορτιστής,
(4) αυτοσχέδια μαχαίρια
(3) ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb),
στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, (19) αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και
(2) ξύλινα ρόπαλα.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (8) έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Εικόνες από τα ευρήματα της έρευνας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

34 λεπτά ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

1 ώρα ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

1 ώρα ago

Φωτιά ξέσπασε σε φορτηγάκι εν κινήσει στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε όχημα εν κινήσει στο 97ο χλμ της εθνικής…

1 ώρα ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η δράση «Together in Sport – Phase II» στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Πέμπτη 9 Μαΐου τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής…

2 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

2 ώρες ago