Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Λέσβο: Με κορωνοϊό ιερέας στο νησί

Δυο νέες περιπτώσεις ασθενών με τη νόσο του κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σήμερα. Δυο συνάνθρωποι μας που η νόσηση τους αποδεικνύει ότι υπάρχει πλέον ανάγκη για τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους. Αυστηρά και χωρίς την παραμικρή έκπτωση.

Ο πρώτος ασθενής είναι ένας μεσήλικας ιερέας ναού της πόλης της Μυτιλήνης ο οποίος μάλιστα σήμερα το πρωί δεν λειτούργησε! Ο ιερέας άρχισε να νιώθει συμπτώματα και προσήλθε στο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι νοσεί. Τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr, το δεύτερο κρούσμα που θα επανεξετασθεί γιατί αν και μεγάλης ηλικίας δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα είναι το πλέον ανησυχητικό αφού προέρχεται από το Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πρόκειται για μια υπερήλικη η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για άλλη ιατρική πράξη και τυπικά ελέγχθηκε για τον ιό.

Το αποτέλεσμα αποτέλεσε έκπληξη και έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η ασθενής γιαγιά η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο αν και επαναλαμβάνουμε πλήρως ασυμπτωματική, διαμένει στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. Πράγμα που εάν επιβεβαιωθεί αποτελεί κυριολεκτικά εφιαλτική εξέλιξη αφού τυχόν εμφάνιση του ιού στο Γηροκομείο μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς φιλοξενουμένους. Ήδη δόθηκε εντολή για επανεξέταση της ηλικιωμένης προκειμένου να αποδειχθεί αν τελικά έχει νοσήσει.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη για την εξέταση της διαμορφωθείσας εκατάστασης. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά επιβεβαιωμένα 23 Έλληνες κάτοικοι του νησιού από τους οποίους οι δυο κατέληξαν. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως έχουν νοσήσει και 28 νεοαφικνούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago